Aztăsi snut cnofuz şi ipmoisbil

Casa cocheta
Ceva greu de digerat ? Image
În jurul tău e plin de lucruri care iţi par fără sens… şi nu te interesează şi altele. De multe ori se întâmplă să faci lucruri inutile sau absurde, pentru că, cineva cu putere de decizie, a avut o idee azi dimineaţă:  iată-l, omul nostru, stând pe scaunul-budă, jumătate în perete, cufundat într-o banalitate de ziar, catalizatorul ideilor măreţe ce vor erupe dintr-o clipă în alta cu un hmm…. aha! şi o privire mulţumită de sine. Image
Privim la masa imposibilă şi sfidătoare pe care se află în mod nonconformist o plantă carnivoră, o soluţie ingenioasă pentru eliminarea insectelor zburătoare nedorite din casă, în ciuda mirosului de carne stricată cu care nasul cel mare şi băgăcios al locatarului s-a obişnuit.  Modernul televizor “Sonu” cu “hipraband” şi mileu tradiţionalist cu piatră “amintire” din curtea casei, stă incomod şi inutil pe un trepied nerealist, dorindu-şi să fi ajuns măcar la un azil de bătrâni. Este amplasat în mod ilogic, dar “ingenios”, la geam, cu spatele la vederea cu fundul în sus a omului despre lumea pe care o neînţelege.
Din perete priveşte fix Lană Jags, cetăţean amator şi chibiţ fără ocupaţie. Nu se ştie dacă ce vedem e un tablou sau e un vizor. În fond, cineva îşi bagă tot timpul nasul.

Singura ieşire din această lume “imposibilă” este tunelul dotat cu luminiţă de capăt pentru sceptici şi pesimişti. Trecerea se face printr-o beznă greu de înţeles la un tunel aşa de scurt, dar probabil că timpul este relativ şi la modul absurd!

Afară este tot ceea ce ştim şi vedem. Înăuntru este ce simţim, “credem” şi avem, dar nu înţelegem şi nu putem raporta la nimic “cert”. Este o lume imposibilă.