Am mai văzut un OZN

Ieri seară am văzut un OZN.

Acum aproape 2 ani, am văzut un obiect poate şi mai straniu, iar observaţia mea a durat destul de mult (cam 10 minute) ca să pot spune că nu mi s-a părut, mai ales că am privit printr-un binoclu foarte bun. Înainte ca scepticii să sară cu “eh, ţi s-a părut”, etc, etc, reamintesc că OZN înseamnă “obiect zburător neidentificat”. Iar obiectul observat de mine a fost atât zburător, cât şi neidentificat.

Ieri mi-a atras întâmplător atenţia o “stea căzătoare” de luminizitatea planetei Jupiter (cu alte cuvinte îţi sărea în ochi), trecând de la vest la est într-un plan aproape orizontal. Iniţial am crezut că e un alt avion tip Hercules, şi mi-a fost lene să îmi scot binoclul, dar uitându-mă pe geam am observat că obiectul lumina foarte puternic, fară intermitenţe sau nuanţe, precum se văd avioanele la mare înălţime din cauza luminilor de poziţie roşie şi verde. Am luat repede binoclul şi nu am văzut decât aceeşi lumină punctiformă, deplasându-se constant. Cred că era foarte foarte departe, sau chiar era un glob luminos, pentru că nu se distingea nici un detaliu prin binoclu, parcă ma uitam la o altă stea.

Am privit ce am privit, până când a dispărut în orizont.

Voi aţi văzut vreodată ceva inexplicabil pe cer?

P.S. Exclud: meteorit, elicopter, avion obişnuit.

1 thought on “Am mai văzut un OZN

  1. S-ar putea sa fi fost un satelit (acestia pot orbita pe diferite orbite, la diferite altitudini) sau ISS (International Space Station). Ar explica faptul ca se deplasa dupa o traiectorie constanta.

Comments are closed.