Megastar finala jazz

A șaptea finală Megastar, “American Rhythm”, de la PrimaTV continuă seria edițiilor foarte bune la care am norocul să mă uit de un timp. Pentru că muzica asta este foarte aproape de sufletul meu, am așteptat cu nerăbdare ediția, pentru că altfel nu aud muzică din asta pe la televiziunile noastre.

M-au impresionat plăcut Florin, Alexandra și Octavian. Pe Florin îl văd departe, iar interpretarea lui după vechea piesă Crazy, a fost foarte frumoasă. Ce mi-a placut a fost că el a dat o tentă personală melodiei, în loc să-l copieze pe Iglesias sau pe King… Summertime a fost un pic cam mult pentru orice concurent de la o emisiune de tipul ăsta, dar Alexandra a făcut o treabă bună. Mai bine scurt și fain, decât lung și șters sau prost. Octavian a fost un mic Sinatra, dar cred că trebuie să se uite mai mult la niste DVD-uri cu Sinatra, ca să îi invețe mișcările dezinvolte. Mă rog, dezinvoltura nu se poate mima.

Mi-au plăcut duetele… Demult vroiam să revăd câțiva din cei plecați prea repede din show, precum Daria, Cristina și Dumitru. Ce prostie a fost că Cristina a plecat atât de repede, iar astăzi a demostrat că e la nivel cu cei rămași în concurs. Best of – Daria&Cristina. Ele merită să mai reapară, inclusiv Dumitru, care nu a fost la maxim, după părerea mea. Ceilalți doi, Mihai și Cosmin, au demostrat că le lipsea atitudinea pe scenă; cel puțin eu am sesizat un contrast foarte mare între ei și cum evoluează acum ceilalți.

A fost ultima finală pentru Maria, dar eliminarea i se datorează cumva, prin alegerea genului gospel, la care o fată din România, sau de oriunde altundeva de pe planetă, în afară de SUA, nu poate spera să îl cânte bine. Trebuie să fi un pic nebun și frenetic de credincios precum acele negrese care cântă oh my lord cu toate cele 101 kilograme!