Din nou despre OZN-uri

Difuzarea acestei inregistrari la Realitatea TV mi-a readus aminte de un obiect foarte similar observat de mine cam in aceeasi perioada. Cred ca pentru toata lumea OZN-urile sunt un subiect fascinant, si atentia tuturor creste foarte mult cand un subiect din acesta apare la TV sau intr-o discutie (nu vi s-a intamplat sa auziti sau sa purtati discutii despre OZN-uri in tren, de exemplu, pe rute foarte lungi?). De regula, multi oameni au tot felul de teorii nastrusnice despre OZN-uri si extraterestrii, desi OZN nu inseamna neaparat extraterestrii, ci un obiect pe care il vedem, dar nu stim pe moment ce este – poate fi un banal balon, un avion militar, sau un eveniment astronomic.

Eu am observat in detaliu un fenomen foarte asemanator cu cel din film, fara ca sa pot ajunge la o concluzie. Prin binoclu, arata ca un obiect de forma sferica sau elipsoidala, foarte luminos, dar lumina nu avea o anumita culoare. Initial am crezut ca e planeta Venus sau Jupiter. Obiectul a stat cam 5-10 minute pe cer, in acelasi loc, dupa care a inceput sa se deplaseze lent pe o directie liniara, disparand la orizont in cam 3 minute. Cu binoclul nu s-a putut observa mare lucru, decat un fel de luminita, ca un licurici, care orbita foarte repede in jurul obiectului. Putea fi o iluzie de la o stralucire, dar oricum, asa ceva nu mai vazusem.

Deja se vorbeste tot mai lejer despre fenomen, si tot mai multe personalitati implicate la nivel inalt, printre care si fosti astronauti, nu mai exclud prezenta extraterestrilor in sistemul nostru solar. Tot m-am intrebat daca exista o conspiratie in acest sens, pentru ca nu prea inteleg cui i-ar folosi. De regula se zice ca lumea nu este pregatita pentru o astfel de veste, si ca ar lucrurile ar descinde in haos si anarhie, cu toate ca foarte multi oameni isi doresc sa afle ceva despre fiinte extraterestre. Probabil singura problema este cea legata de religiile dominante ale planetei si de organizatiile discrete dar foarte influente care se afla in fruntea acestor religii, iar liderii acestora nu vor ca o veste care ar putea destabiliza fundamentul religiilor lor sa creeze instabilitate sau haos. Eu m-am intrebat totusi, daca fiinte extraterestre exista in vecinatatea noastra, sau ne viziteaza, de ce nu ni se arata? De asta se zice ca guvernele lumii sunt in contact cu civilizatii extraterestre de mult timp, si secretul este pastrat de ambele parti.

O civilizatie extraterestra care a ajuns la noi, trebuie sa fie foarte diferita de a noastra datorita diferentei imense in tehnologie, dar probabil si intelegere a universului din toate punctele de vedere, nu numai cel al fizicii pure. Si noi suntem niste “extraterestrii” pentru numeroasele specii de animale sau insecte pe care le studiem, pentru ca acestea se uita la noi fara a intelege ce suntem si ce dorim. Un robot trimis sa filmeze tigrii indeaproape este la fel de “extraterestru” si de neinteles pentru ei, ca si un OZN venit din afara sistemului solar pentru noi, oamenii.

Revenind la OZN, foarte multi uita ce inseamna OZN – obiect zburator neidentificat – iar neidentificat nu inseamna neaparat extraterestru. A nu crede in OZN-uri este absurd, pentru ca nu tot ceea ce vezi si zboara poate fi identificat, unele lucruri sunt iluzii sau pur si simplu lucruri noi, pe care nu le-ai mai vazut. A nu crede in extraterestrii este altceva, dar mai mult o alegere decat o teorie demonstrata. Eu cand ma uit noaptea pe cerul senin de vara vad mii de stele, dar stiu ca sunt numai in galaxie mii de miliarde, si cand ma gandesc ca fiecare stea are planete, incep sa ma intreb pe care din ele s-ar putea sa existe o fiinta care sa se uite la steaua noastra – Soarele, si sa se intrebe acelasi lucru ca mine – oare e cineva acolo?

2 thoughts on “Din nou despre OZN-uri

  1. Am şi eu o curiozitate. De ce consideraţi voi că extratereştrii ar avea o tehnologie mai avansată decât noi şi ar fi mult mai dăştepţi?

  2. Nu consideram – extratereștrii pot fi și bacteriile de pe Marte, dar de regulă lumea se referă la ființele capabile să ajungă la noi din alte părți ale universului – pentru asta e nevoie de un nivel tehnologic și științific mai avansat decât al nostru. Inteligența superioară față de a noastră nu este neapărat necesară în acest sens 🙂

    Eu consider că este probabil ca Pământul să fi fost vizitat de extratereștrii, dar aceștia trebuie să aibe o societate mult mai sofisticată decât a noastră, mai ales dpdv cultural, pt că altfel, dacă erau ca noi, ne cucereau și ne distrugeau demult.

Comments are closed.