Si un post despre fotbal

Cred că e prima oară când scriu despre fotbal. 🙂 Nu sunt un împătimit, dar nici nu îmi plac persoanele care nu înțeleg fotbalul (ca fenomen) și vin cu replici enervant de indiferente tocmai în preajma meciurilor importante. Acești oameni nu înțeleg că sportul este unul din puținele domenii la care putem fi deasupra multor alte țări mult mai bogate decât noi, lucru care nu poate decât să ne aducă beneficii.

Ieri am fost la o terasă și m-am uitat la meciul România — Italia într-o atmosferă mult mai faină decât poți avea acasă la televizor. Am observat că femeile sunt atrase mai greu de jocul unui meci, dar odată ce sunt prinse de atmosfera meciului devin și mai înfocate decât unii bărbați, chestie care s-a întâmplat cu cele 4 femei care deserveau terasa respectivă. La final stăteau toate la o masă și chiuiau cu restul lumii.

Ce mi-a plăcut de data asta e că numai după 2 meciuri “ai noștri” au reușit să mă facă ca să nu mai mă jenez de naționala noastră de fotbal. Au jucat foarte bine și într-un fel ne-am recâștigat demnitatea în fotbal, pierdută treptat dar sigur după marea performanță din 1994. Am vorbit cu unii din prietenii mei din WoW (din străinătate) și m-am bucurat cumva când am auzit laude. Încă n-am apucat să vorbesc cu un prieten de al meu italian cu care făceam pronosticuri înainte de campionat 🙂 E interesant că după un parcurs foarte slab al naționalei în anii trecuți, acum și rezultatele de egalitate ne onorează.

Este bine că începem să ne conștientizăm nivelul real față de alte echipe mai valoroase, dar fără a ne complace în mediocritate.

6 thoughts on “Si un post despre fotbal

  1. Stii ce imi place? Faptul ca romanii sunt buni si la alte sporturi dar presa nu le mediatizeaza. De parca fotbalul e singurul sport pe care merita sa il iubim, sa il urmarim. Eu nu m-am uitat la meci, am fost prea obosita si ma plictiseste fotbalul. Prin urmare sunt una din tipele pe care nu le suporti pentru faptul asta, nu? Prefer sa ma uit la un meci de baschet sau de snooker decat la unul de fotbal.

  2. Hmm.. ai si n-ai dreptate, fiindca si alte sporturi se mediatizeaza, atunci cand e cazul, dar e adevarat ca mai putin. Daca iti amintesti, Olimpiadele din Australia au fost foarte mediatizate, pentru ca atunci aveam o echipa de aur la gimnastica si a mai fost si cazul Andreea Raducan, cu medalia “furata”. Atunci a fost o adevarata nebunie.

    E adevarat ca sporturi precum handbalul sunt putin mediatizate, dar asta e la fel si in alte tari, nu numai aici. In Europa si America de Sud, fotbalul este cel mai mediatizat sport.

    Fenomenul fotbalului este unul separat in sport, iar faptul ca avem si noi un loc printre cei buni in sportul nr 1 al planetei nu poate decat sa ne aduca beneficii, asa cum ziceam. Miza e mai mare decat golurile si clasamentele, pt noi e vorba si de mandrie nationala, pt ca nu prea avem cu cel altceva sa ne mandrim in fata altor tari. Acum mi-a placut de ai nostri ca au cantat cu patima imnul, chestie care a devenit un fel de viral pe net. Noi ne desconsideram foarte mult ca popor, dar sportul este un lucru prin care putem sa facem invers si tu se pare ca nu esti de acord cu asta. Snookerul sau sahul nu vor putea niciodata ridica mandria nationala, pt ca sunt sporturi de club, de salon.

  3. Crezi ca romanii nu s-ar mandri cu un campion mondial la sah? Ar fi ocazia noastra sa-i invingem, macar la sportul mintii pe rusi.

  4. Fotbalul ca si alte sporturi (baschet, hochei, etc) este un sport pt mase, sahul nu. Care ar fi audienta la un meci de sah?

    Ma rog, ori nu inteleg ce vrei tu sa zici, ori tu te faci ca nu intelegi ce zic eu

  5. Romania e o fara complexa. Stim cu totii potentialul ei. Ca nu este dezvoltat la maxim sau nu se doreste si acest lucru stim. Fotbalul este cel mai mediatizat pentru ca este regele sporturilor si are cel mai mare numar de fani. Hai sa promovam si boxul, sporturile cu ambracatiuni, tenisul. Insa are un numar de fani mai mic si reitingul e la pamant.

  6. Eu cred că boxul şi bătaia tip K1 sunt suficient de promovate mai nou, mai ales că avem şi luptători foarte buni, cum ar fi la box.

    Pentru restul trebuie mai mult interes din partea massmedia, pt că la handbal jucam la nivel foarte inalt in fiecare an, si la baschet incepem sa avem valoare.

Comments are closed.