Imi plac aparatele noi pentru ca mereu am ceva nou de invatat, unde sunt butoanele fata de cel vechi, cum se umbla cu asta nou, si mai ales faptul ca e ceva nou. Recent ne-am luat un arzator nou (“aragaz”, dar nu e facut la Arad) pentru ca cel vechi avea deja venerabila varsta de 30 de ani si s-a suparat intr-o seara pe noi scuipand foc printr-un buton, ca sa nu mai zic ca cuptorul era in greva de vreo 5 ani. Ce imi place la asta nou e ca are un sistem inteligent, zic eu, de pornire a focului la cuptor, care te impiedica sa dai drumul accidental la gaz inauntru. Nu intru in detalii, pentru ca e tarziu pentru tutoriale, dar din cauza ca inca nu s-a obisnuit cu butonul inteligent, mama a uitat cutia de chibrite in cuptor. Apropo, a gatit cartofi copti, cu aroma de chibrite carton ars (pana la urma le-am scos), dar si asa cartofii au iesit minunat (e una din mancarurile mele preferate). In mod surprinzator, chibritele nu au luat foc, dar s-au rumenit si acum ard mai bine pentru ca sunt foarte uscate 🙂
Asta da teoria chibritului! 😆
Te referi la cele 15 secunde in care trebuie sa tii apasat butonul care da drumul la gaz la cuptor? Aia e de fapt siguranta la cuptor si e foarte buna.
Ce aragaz ti-ai luat?
Zanussi. Si da, siguranta respectiva e un lucru bun.