La sarmale inainte la scarbiciu inapoi

Gata lenea, gata cu rasfatatul in pat pana la ora 12, gata cu distractia! S-au terminat sarbatorile, Craciunul s-a dus ca si cum n-ar fi fost, iar mahmureala generala de revelion a trecut. De azi, mai toti, ne trezim de dimineata devreme ca sa mergem la munca sau la scoala, sa ne luam portia de stress, oboseala sau nervi, asortata cu venitul lunar de care niciodata nu vom fi multumiti. Strazile nu vor mai fi aproape goale, ne vom inghesui din nou in tramvai si autobuze sau vom face crize la volan cu masina blocata in traficul bara la bara la dus si intors de la servici. De dimineata ma astept sa vad primele mutre acre si ursuze pe strada, oameni care injura ora la care se trezesc si frigul de pe strada, masina inghetata, si asa mai departe. Se spune ca exista oameni care se duc din placere la servici; tare mult as vrea sa cunosc o astfel de persoana si sa facem schimb din cand in cand πŸ™‚

Eu cel putin, dupa un ragaz foarte benefic de care am avut parte de sarbatori, ma simt odihnit dar cu toate astea mai confuz ca niciodata in privinta anului ce urmeaza. Va fi un an in care vom simti efectele crizei mondiale (probabil mai pronuntat pe la jumatatea sa) si in care e foarte probabil sa simtim cum facem pasi inapoi, cu toate ca nu am facut prea multi inainte. Sunt curios cum s-a simtit fiecare in prima zi de lucru pe anul asta.

Servici usor / bafta la scoala! Celor fara ocupatie le urez noroc in dragoste πŸ™‚

P.S. Pentru ca a inceput anul, am reactualizat si pagina despre a blogului.

22 thoughts on “La sarmale inainte la scarbiciu inapoi

  1. La multi ani!
    da…s`a terminat perioada vesela hehe, acuma iti postez de la servici si eu.
    macar mi`am luat portia de somn ca asa obosita ma simteam in ultima vreme, parca stateam sa hibernez non stop.

  2. “Se spune ca exista oameni care se duc din placere la servici”

    … daca nu ar fi, nu s-ar povesti :).

  3. Si daca ai intalni o asemenea persoana, degeaba te-ai duce in locul ei la munca, daca e intr-un domeniu care nu ti-ar placea tie. De exemplu, eu am o prietena care lucreaza cu copii cu handicap si se simte foarte implinita si tot tacamul. Nu cred ca te-ai baga. πŸ˜›

  4. Nu exista posibilitatea de a comenta la pagina “despre”. :)) πŸ˜›

  5. De regula daca te duci cu placere la servici inseamna ca activitatea ta are ceva in comun cu o vocatie personala

    Ce aveai de comentat la despre? Zi aici si eu modific ulterior in laude :))

  6. Nu vreau sa para ca te plagiez, dar exact asta aveam in minte si eu cand am comentat. :))

    O sa revin maine cu desprele, ca in inocenta mea candida inca mai sper sa prind o noapte de somn.

  7. Prima zi de scoala(faculta) dupa vacanta a fost…surprinzator de placuta. Chiar daca m-am trezit cu greu la 05:45, si chiar daca aveam parbrizul inghetat, traficul a fost lejer iar la orele au fost petrecute…la cafenea. Deci…toate bune πŸ˜€

  8. Am revenit dar nu-mi mai arde, dupa ce am vazut galceava ta cu Lilisor (nu ca m-ar privi) si a lui Badea cu Prigoana-si ei au fost amici (nu ca te-ar interesa). E deprimant. Plus ca remarca pe care vroiam sa o fac mi se parea amuzanta, dar o sa para o critica. Ok, vroiam sa te tachinez ca ai scris pe de o parte ca-ti plac oamenii (altii decat tine) deschisi, dar pe de alta parte faci lucrurile numai in felul tau, deci altii ori se pliaza (sau s-au nascut) pe lungimea ta de unda, ori flit. πŸ™‚ Inca mi se pare amuzant. πŸ˜›

  9. @Cri Cri

    Fiecare persoana asteapta altceva de la viata. Faptul ca mie nu mi-ar placea sa lucrez cu copii handicapati nu inseamna automat ca nimanui nu i-ar placea sa lucreze cu ei.

    Sunt oameni la care doza de altruism e mai mare decit media, si cred ca ei sunt cei tentati sa faca lucruri pe care omul obisnuit nu le-ar face cu usurinta.

    De exemplu, in ruptul capului nu mi-ar place sa fiu medic stomatolog. Mi se pare cea mai oribila meserie πŸ™‚

  10. @CriCri, da sunt o persoana cu anumite contradictii, ca mai oricine. Am vrut sa fiu sincer si sa recunosc acest defect. Asta nu inseamna ca nu stiu sa fac compromisuri, dar in ultima vreme nu am avut dispozitia necesara ca sa fac nici unul pentru cineva. In definitiv trebuie sa ne cautam prieteni si anturaje potrivite felului nostru de a fi, nu sa facem o serie de compromisuri pentru a pastra aparentele intr-un anturaj in care nu ne regasim.

    P.S. Unde e galceava Badea-Prigoana?

    @-X- total de acord πŸ™‚

  11. @X: Si eu ce-am zis? Nici eu n-as putea sa ma fac contabila, desi am o prietena care isi iubeste aceasta meserie. I-am dat lui Sirg exemplul cu copiii pt. ca am vorbit cu el mai demult pe tema asta, stie el de ce. πŸ˜› Era un raspuns mai mult in gluma la ce a zis in post, ca ar vrea sa cunoasca o persoana care merge cu placere la serviciu si ca ar merge uneori in locul ei. Pur si simplu i-am amintit ca nu e sigur ca ar merge si el cu placere la serviciul acelei persoane, daca munca aia nu e si vocatia lui.

    @Sirg: Am inteles asta, ai si scris ca e un defect cu litere ingrosate. Dar din pricina alaturarii in sine a cuvintelor respective, nu m-am putut abtine sa nu pacatuiesc prin a zambi. πŸ™‚ πŸ˜›

    http://www.youtube.com/watch?v=Cr-6dq-Rbsc aici gasesti galceava aia deprimanta (am avut un dezechilibru bio-chimic zilele astea, totul mi s-a parut deprimant).

  12. Nu e deprimant ce face MB, este o realitate trista. Nu stiu daca ai observat, dar el tine mai nou cu smecherii si toti in afara de el si prietenii lui sunt corupti. Cu toate astea numai el e valabil si cetatean model. Pe langa asta, se pricepe la toate, azi maine isi da cu parerea si despre cum e sa nasti un bebe.

  13. M-am referit exact la pe dos. πŸ™‚
    M-a intristat pt. ca ei erau in termeni destul de amicali inainte si Prigoana a dat cu stangu’-n dreptu’ in interviul ala. S-a luat de M. B. total aiurea cand a pornit de la masinile ridicate, pt. ca M., asa cum acesta a si amintit, nu se plansese deloc ca i-a ridicat Prigoana masina, ci se plansese de primarie si lipsa parcarilor. Si in nici un caz n-a zis-o in stilul “eu sunt omnipotentul-vedeta Mircea Badea, cum si-au permis nespalatii sa se atinga de masina mea”. A pus problema din perspectiva unui cetatean obisnuit, am vazut cu ochii mei emisiunea de care zicea Prigoana.
    Oricum, Prigoana mi se pare tot mai deplasat pe zi ce trece. Nu-l puteam inghiti de cand a fost in emisiune mai demult pe Antena2 la realizatoarea aia Oana si nu mai stiu cum, cu par scurt. Pt. ca ea insista sa i se raspunda la o intrebare si sa nu se mai invarta pe dupa casa, a intrebat-o daca are o problema psihica, dand de inteles ca e proasta, dar de fapt el o dadea la intors.

  14. @X: “Sunt oameni la care doza de altruism e mai mare decit media, si cred ca ei sunt cei tentati sa faca lucruri pe care omul obisnuit nu le-ar face cu usurinta.”.

    Altruismul nu e o trasatura incorporata de la nastere, eventual o mutatie congenitala dintr-o gena recesiva care-i trasneste numai pe unii. Nefericitii simt nevoia compulsiva de a face lucruri pe care nu le fac oamenii obisnuiti. πŸ™‚
    Nu ma refer acum la lucrul cu copiii cu dizabilitati. Cineva trebuie sa se ocupe si de cei supradotati. πŸ˜› Dar in general (pasarea, grija, generozitatea, dedicarea), altruismul e o optiune personala, o alegere, un cumul de actiuni constiente si voluntare.

  15. Mi-am amintit ca mai era ceva. πŸ˜€
    A fi deschis nu inseamna automat a fi deschis la compromisuri. Poate insemna si a fi deschis la a explora (alte “feluri”), la a invata, la a se extinde, la a se imbunatati.
    Dar, sigur, fiecare trecem prin mai multe etape, uneori suntem obositi sau am ramas cu o durere de cap. πŸ™‚

  16. iara polemizam pe seama personajului MB…
    In primul rand, MB nu este un cetatean obisnuit si nu pune problema dpdv al unui cetatean obisnuit ci dpdv al miticului obraznic si vulgar. El nu ma reprezinta pe mine, ci isi reprezinta cartierul sau admiratorii care ii preiau modul deformat de a gandi. Parerea mea e ca are un mod de a gandi toxic. Ce s-ar intampla daca toti am gandi si proceda ca el?

  17. Dar eu nu am polemizat, ti-am raspuns doar la intrebare.
    Nu sunt de acord suta la suta cu ce spune sau modul de a spune, dar nici nu ma uit la emisiunile lui doar din motivul de a vedea cum injura, cum ai presupus in alt post. Ca sa te citez, in multe privinte e pe aceeasi lungime de unda ca mine, dar, repet, nu la faza cu injuratul. Toxicitatea depinde de privitor cum e perceputa-si eu par oarecum toxica unora, din cauza ironiei mele pronuntate, deci nu stiu exact la ce te referi. Oricum, nu stiu de ce ai inteles ca m-am apucat sa polemizez. πŸ™‚ N-as face asa ceva, stiind cat de mult iti displace. πŸ˜› In comentariul anterior doar am lamurit ca unghiul de care vorbisem era altul, adica ma deprimase Prigoana, nu Badea, cum ai inteles tu.

    Cel putin pe Prigoana cum il gasesti?

  18. Prigoana e un tip care foarte rar bate campii la tv, precum marea majoritate a personajelor care apar la noi. Uneori exagereaza cu niste chestii, dar ce spune el sunt lucruri pertinente.

    Am sa iti raspund la asta si in alt post pt ca devine offtopic rau discutia asta.

    (ti-am comasat niste comentarii pentru ca s-au adunat multe offtopic. imi place ca esti ca detectivul Colombo, “just one more thing”)

  19. Pingback: Nu vă mai stresați la servici

Comments are closed.