Aproximativ 60 de minute

Cu cateva zile in urma am primit un buletin informativ de la voiajuri.ro informandu-ma despre noua linie de tren pe ruta Gara de Nord (Bucuresti) – Balotesti (Otopeni)

Cei care calatoresc în strainatate cu avionul si vor sa ajunga la Aeroportul International „Henri Coanda” (Otopeni) fara a trece prin calvarul de pe DN1 au acum o noua posibilitate: în data de 4 martie 2009 a fost inaugurata ruta pe calea ferata care face legatura între Gara de Nord din Bucuresti si Aeroportul Otopeni.

Cele 18 perechi de trenuri „Henri Coanda Expres” circula de la peronul 13, la interval de o ora, între orele 5.15 si 23.15.

Trenul circula pe ruta Bucuresti – Triaj – Chitila – Mogosoaia – Balotesti, iar distanta

de 21 km este parcursa în 33 – 40 de minute.

Calatorii vor fi transferati de la Balotesti pe o distanta de circa 1 km pâna la terminalele de pe Otopeni cu autobuze speciale.[..]

In total, un transfer de la gara la aeroport dureaza aproximativ 60 de minute.

O ora cu trenul de la gara la aeroport? Wow! Folosind regula de trei simpla, daca trenul parcurge “impresionanta distanta” de 21 km in 40 minute, el se deplaseaza cu 31,5 km pe ora, o viteza ce ne aminteste de filmele western si trenurile jefuite in goana calului, toate astea in “epoca vitezei” si a trenurilor de mare viteza.

1 thought on “Aproximativ 60 de minute

  1. wow o ora, impresionant. mergem cumva cu postalionul sau cu o caruta amish trasa de cai? de la londra, victoria station pana la gatwick am facut aprox. 20 de min cu metrou (semi-metrou ca mergea si pe suprafata) si intre terminale e iara un tren rapid care face exact 2 min.

Comments are closed.