In lipsa celor 15000 de specialisti

Intr-o vreme cand romanul urmarea frenetic politica, o mare coalitie de dreapta cu cheia la gat, se lauda cu 15000 de specialisti care vor pune tara pe picioare. Nu au reusit si probabil ca cei 15 mii de specialisti au plecat din tara pentru ca altfel nu-mi explic subita nevoie de 15000 de “specialisti”, de data asta de carton, cu diplome false, eliberate pe banda cu numele unor facultati importante din Romania. (stire Realitatea)

Unde sunt istetii intreprinzatori care zic ca nu ai nevoie de studii ca sa ai un job bun sau o afacere prospera? Iti trebuie doar experienta si determinare, putere de munca, alea alea…. Atunci de ce se inghesuie atatia oameni la diplome false, adesea oameni care nu au terminat nici liceul? Pai cum ramane cu experienta si talentul?

Citeam pe un forum de joburi dezamagirea unei doamne cu prea multa carte si studii care nu isi gaseste de lucru. Unii au prea multe studii, doctorat plus 2 facultati, si stau acasa, iar altii n-au nimic si totusi vor studii… pentru ce? Ce faci cu diploma daca nu stii sa faci nimic, iar potentialii tai colegi vor realiza imediat ce deschizi gura ca esti o nulitate dpvd profesional, dar probabil si ca om, de vreme ce ai furat o diploma? Romanii sunt in curs de indobitocire, dar inca nu au orbit de tot. Inca ii putem identifica foarte usor pe ‘telectualii de carton prin testul cocalarului sau al pitipoancei.

Cei mai multi miliardari sunt in SUA. Si totusi, acolo lumea nu epateaza cu studii, nici cu bani… ci cu prosperitatea modului lor de viata. Bani are toata lumea in statele dezvoltate. Milionarii in dolari sunt foarte multi. Singura diferenta intre cel care a castigat la loterie si cel care averea din afaceri e cati bani produce, nu cat cheltuie. Cu cat faci mai multe milioane de dolari pe luna/saptamana sau zi, esti mai tare, si asta pentru ca nu e deloc usor. Unii dintre cei mai bogati au liceul si nimic mai mult, dar ei pot demonstra ca sunt oameni de succes, pe cand altii nu pot.

Din pacate romanii se lauda numai cu cat cheltuie, si cu ce au, masini, case sau “diplome”, si nu cu cat produc, pentru ca asta nu le convine. Nu mai esti un om de succes daca s-ar afla ca banii ti-i da tata, diploma e cumparata, si tu defapt esti un zero barat. Deasemenea, un om de afaceri care fura statul nu mai poate poza in om de succes

Totusi peste 15000 de persoane au avut 3500 de euro pentru o diploma falsa, in Romania marcata de criza si de cresterea somajului. Este un paradox, si stau sa ma intreb cine le cumpara. Probabil tot cei care nu au nevoie de un job.

1 thought on “In lipsa celor 15000 de specialisti

  1. nu cred ca are legatura neaparata cu specialistii de care vorbesti dar in romania am dat peste unii oameni care cred ca daca fac o facultate (chiar si dc nu o fac de la 18-19 ani) au impresia ca sunt mai buni decat altii. m`am cam simtit aiurea cand mi`a spuns o persoana de la lucru ca isi inchipuia ca eu as fi o persoana cu un aer de superioritate pentru ca am faculta si masterat. m`am intrebat automat daca a avut ghinionul sa dea peste un asemenea tip de persoana. eu am dat…o faculta nu te face nici mai intelectual nici mai educat (adica politicos, bine crescut, etc).

Comments are closed.