Saitul lui George Pruteanu a fost suspendat

George Pruteanu era cunoscut pentru pasiunea pe care o avea pentru internet — lingvistul își crease pe cont propriu un sait personal www.pruteanu.ro, pe care îl și întreținea, învățând tainele HTML singur, ca un autodidact. Deși saitul său nu era în pas cu ultimele tehnologii sau web 2.0, conținea o mulțime de lucruri interesante cum ar fi articole, citate și traduceri, precum și o traducere proprie a Divinei Comedii de Dante, foarte util organizată pe cânturi și cu adnotări.

Din păcate, nu s-a găsit nimeni din mulțimea de studenți și oameni care l-au plâns după dispariția sa, ca să îi întrețină saitul, o mică, dar valoroasă moștenire lăsată de George Pruteanu spațiului virtual. Astăzi, căutând ceva, am constatat că domeniul a expirat și că nu mai pot accesa saitul ca altă dată (ultima dată când era online a fost acum 2-3 zile). Defapt cui îi mai pasă de cultură în ziua de azi?

6 thoughts on “Saitul lui George Pruteanu a fost suspendat

  1. Sa fie doar o coincidenta faptul ca la anti-spam word am gasit “HAHAHA”? Cam asta ar fi reactia multora la intrebarea ta. Urmat de un NIMANUI categoric.
    Si din pacate, cam asta-i si adevarul. Exista, ce-i drept, o caruta de campanii pro-cultura, dar cine sa le ia in seama? Sunt prea putini cei care mai sunt intr-adevar interesati de cultura. 🙁

  2. E o coincidență, pentru că am actualizat WordPress și lista de cuvinte s-a pierdut, așa că am făcut alta. Am să adaug și Dora.

  3. Nu-i vorba neaparat de cultura cu Pruteanu. Nu poti spune ca a lasat vreo mostenire deosebita cu exceptia unor reguli gramaticale promovate, a catorva traduceri si mici lucrari. Era un ”self made” man totusi si ce-i mai dureros in cazul asta este ca la moartea lui au aparut zeci de ”prieteni” si studenti indurerati si nu doar ca nu s-au gandit sa-i republice siteul (care apropo, este iarasi online) dar nu s-a ocupat nimeni de cartile si de cursurile lui.

  4. la mine antispam-ul e DING…
    chiar asa….DINGGGGGGGGGGGGGGG
    poate se trezeste cineva

  5. ştie cineva dacă se poate (şi cum?) recupera conţinutul saitului ?
     

Comments are closed.