10 motive pentru care nu-mi place Yahoo messenger

Cei care mă au în lista de “mess” au observat că mă văd tot mai rar. Asta nu e pentru că mă ascund de ei, ci pentru că m-am săturat de messenger şi aproape că îl urăsc. Folosesc invenţia asta drăcească demult timp, primele mele amintiri se pierd în negura vremurilor îndepărtate ale mirc-ului şi ale netcafe-urilor întunecoase şi înghesuite în apartamente de bloc la parter. Într-o vreme vorbeam foarte mult pe messenger, dar cu timpul mi-am dat seama că pe măsură ce tehnologia devine mai accesibilă, noi ne ascundem tot mai mult în faţa monitoarelor şi vorbim tot mai puţin faţă în faţă, ca oamenii. Astfel, devenim tot mai superficiali şi cu toate că comunicarea creşte în cantitate — twitter, bloguri, forumuri, IM — scade în calitate.

Iată o listă cu motivele pentru care nu-mi place yahoo messenger, valabilă şi pt alte sisteme de IM:Emoticons

10. Offline
– Mesajele offline nu ma deranjează neapărat, dar nu e o idee bună să îmi laşi un mesaj offline de tipul, vezi că îţi arde casa, pentru că s-ar putea să îl primesc prea târziu sau să-l pierd.

9. Concentrare
– Nu mă pot concentra la activităţile mele dacă sunt online şi toată lumea mă bâzâie. Vezi spam.

8. Monosilabe
– Este cât se poate de neplăcut ca să încerci să porţi o discuţie şi să ţi se răspundă doar cu “aha”, “k”, şi emoticoane.

7. Indisponibilitate
– Nu-i înţeleg pe cei care îşi pun un status de tipul, “nu vreau sa vorbesc cu nimeni, sad“. Recomand modul invizibil sau Sign Out. Vezi concentrare.

6.1. To be or not to be
BUZZ!!! DING!! Eşti? […] BUZZ!!! Eşti? De asta nu e bine să foloseşti messneger dacă ai probleme cu inima. BUZZerul te va aborda direct, din imprevizibilul spaţiu al celor invizibili, prin ambuscadă. Oportunist şi rar la vorbă nu te caută decât când are nevoie. Vezi 6 şi 1.

6. Spam
– Mesaje mass de tipul: vreau să vând Nokia XXXX în stare perfectă, puţin zgâriat, fără încărcător, Cutare are nevoie de grupa sanguina X, Yahoo se închide dacă nu dai acest mesaj mai departe, Dacă nu-mi dai buzz nu îmi eşti prieten, etc. Hei, există o mulţime de firme care caută oameni pentru băgat pliante nesolicitate la oameni în poştă!

5. Mutaţii lingvistico-ortografice
Fataaaa… ji q dak…. yo m duk la el la majorat.. hay ji u nu fy najpa! 😐 byne… da qti ani faqe?

4. Emoticoane
– Tuturor ne plac, dar unii le folosesc în exces, sau le folosesc în loc de punct. Eu ştiam că se pune un pic de sare în mâncare, nu mâncarea în sare. Vezi şi spam.

3. Multitasking
– Are 300 de contacte în listă şi vorbeşte cu 10 odată, iar tu primeşti tot atâta atenţie cât primeşte musca enervantă ce se tot aşează pe ecran. Vezi 2)

2. Impoliteţe. Persoana cu care vorbesc nu răspunde.
– Sunt o mulţime de motive pentru asta, dar tot este deranjant, mai ales când te grăbeşti şi vrei un răspuns repede.

1. Indiferenţă
– Cred că asta mă deranjează cel mai tare, când descopăr că scriu de pomană şi îmi pierd timpul, ca şi cum aş vorbi singur.

5 thoughts on “10 motive pentru care nu-mi place Yahoo messenger

  1. Mari adevaruri graiesti. As adauga la lista pe cei care stau pe invisible si te abordeaza doar cand au ei nevoie de ceva (daca ai tu nevoie de ei, ghinion) si pe cei care incep conversatiile cu BUZZ si/sau “esti?” – intrebare magnifica de altfel, care nu stiu cate raspunsuri posibile are.

  2. multi factori depind si de persoanele pe care le ai in lista. eu nu primesc mass`uri sau spam de la “ai mei”.
    folosesc mess ca sa mai schimb 2 vorbe cu prieteni care stiu ca sunt interesati si citesc tot ce am de spus. in rest cam atat, pot sa traiesc bine mersi si fara el.

  3. ai mare mare mare dreptate.. da nah.. asta e “moda” .. decat .. cand ploua.. sa stai la TV.. te uiti pe ACCES DIRECT.. vezi Fernando De la Caransebes… sau reclame.. telenovele.. mai bn stai pe mess.. mai razi .. pana mea… pe mn unu ma ajutat mult messu.. si cu fetele si cu tot.. intrun fel pe mess mam experimentat si .. inca cum 😀

Comments are closed.