Trei pisoi

trei pisoi intr-un cosViața de cartier poate fi când frumoasă, când tristă. Pentru familia Pisică totul a fost bine și călduț în al lor obscur subsol de bloc, până când cei trei pisoiași au deschis ochii și nu le-a plăcut tavanul cenușiu al boxei prăfuite în care locuiau. Nu vroiau la bloc, vroiau și ei afară, la casă cu curte! Într-o zi, o văd pe doamna Pisică ducându-și pisoii unul câte unul, ca pe un sac, la o nouă reședință, la “casa de curent” din în spatele blocului, recent abandonată de ultimul boschetar. Treptat, toată lumea a aflat de noii vecini, jucăuși și prostuți. Dar din păcate, într-o zi, doamna Pisică nu a mai venit, iar cei trei pisoi au rămas orfani…
Noroc cu vecinii care i-au “adoptat” și le-au amenajat un coș într-un pom unde pisoii dorm și de unde coboară numai ca să mânânce și să se joace. Îmi place să-i privesc cum se joacă, de parcă am propriul meu Animal Planet la fereastră, și într-un fel sper ca să nu îi despartă cineva, pentru că sunt așa de simpatici împreună!

5 thoughts on “Trei pisoi

  1. sunt dragutzi, norocul lor e ca sunt destul de mari sa manance singuri ca altfel ar fi murit fara mama lor. un gest responsabil din partea vecinilor ar fi sa duca pisoii la sterilizat ca sa nu se inmulteasca aiurea pentru ca totusi, sunt pisici vagaboande, chiar daca sunt propritatea colectivitatii.

  2. Reiau si eu sfatul lui Maddy: pisoii trebuie sterilizati/castrati. Mai ales daca sunt femele, e mai sigur pentru ele din punct de vedere al starii de sanatate in primul rand.
    Daca se imperecheaza prea devreme, risca sa moara pentru ca trupul micut nu poate duce o sarcina la bun sfarsit.
    Exista vreo asociatie timisoreana ce se ocupa cu pisicile si cainii vagabonzi? 🙂 Asociatie ce s-ar putea ocupa de sterilizarea animalutelor, chiar daca le-ar lasa inapoi in cartier, in pomul de langa balconul tau.

  3. Pisoii au fost adoptati după ce unul din ei, cel care scoate capul din coș, a fost omorât de o mașină. Ce s-a întamplat mai departe nu știu. Oricum, motănelul care a murit era cel mai simpatic și curios.

Comments are closed.