Troaca porcilor

Indiferent ce ziar online românesc citeşti, nu poţi să nu rămâi la un moment dat stupefiat de comentariile care se fac la articole. Este incalificabil ce se întâmplă, de parcă ar fi un concurs al retardaţilor pentru cele mai stupide şi inutile comentarii din lume. Mă întreb dacă nu ar trebui un permis de navigare pe net, aşa cum îţi trebuie în traficul rutier.. Nu contează dacă e un ziar local, naţional sau de profil sportiv, 90% din comentarii nu respectă nici o regulă, n-au nici un argument, nu sunt la subiect sau sunt injurii, predici, atacuri la persoană, instigări şi răfuieli între comentatori. De foarte multe ori m-am întrebat cine sunt aceşti oameni şi ce îi face să comenteze la modul cel mai penibil cu putinţă, unii parcă străduindu-se să fie ilogici.
Devine repetitiv să tot apelez la exemplul “de dincolo”, dar nu am văzut ceva similar la nici o publicaţie online străină, ba dipotrivă: comentarii inteligente, completări, idei interesante şi utile prezentate succint şi scrise normal, fără majuscule sau ortografia de messenger, foarte populară la noi. Peste tot există moderatori şi cei care ţin ziarele astea online impun un anumit standard. La ziarele noastre, standardul este troaca porcilor, de la grohăit şi plescăit în sus, pentru că, probabil, cei care moderează au acelaşi nivel cu spamerii.

2 thoughts on “Troaca porcilor

  1. Eu sunt ceva mai drastica si spun ca romanul pe internet e prost. Se accepta cu o lejeritate incredibila teorii stupide ale conspiratiilor, se injura ca la usa cortului dar nici unul n-ar aduce argumente. Si eu am observat asta, e trist dar asta e nivelul romanilor 🙂

  2. aia ma deranjeaza si pe mine. pe libertatea e dezastru. in paralel citesc daily mail (UK), un ziar care intra in categoria tabloidelor dar acolo comentariile sunt moderate si nu contin injurii, insulte, sunt argumentate, e o placere sa le citesti pentru ca prinzi barometrul preferintelor.

Comments are closed.