In weekend ne jucăm

Dacă e vineri dupămasa, e liber la lene și distracție. Ieri mi-am reactivat contul de WoW după ce nu mai jucasem de mai bine de o lună și sincer, a meritat, pentru că am primit un cadou haios de la o prietenă din Olanda: pe maestrul berar kung-fu Pandaren. Apoi spre seară, cu blogherii timișoreni și nu numai, ne-am jucat ca pe vremuri în barul Funky până noaptea târziu. Demult nu am mai râs atâta.

Panda Phooey Bong

Panda-berarul ninja e un companion simpatic, ce îmi amintește de Hong Kong Phooey, și costă 10 euro în magazinul online Blizzard. Din păcate e doar virtual, altfel ar fi un prieten de nădejde la festivalul berii. Pandarenii sunt o rasă de urși umanoizi imaginată de Blizzard, un fel de “furbolg” panda, numai că nu au putut fi folosiți în joc din cauză statutului sacru pe care ursul panda îl are în China, unde Blizzard are milioane de jucători. Aparent guvernul chinez nu permite jocuri în care să apară panda morți. Bine că nu au nimic împotriva jocurilor în care sunt uciși oameni 😉

Clubul de joc, ediția I și campionatul de SUS-JOS

Seara m-am alăturat blogherilor chemați în Funky la o rundă de jocuri, o idee minunată a Tomatei care a reînviat jocuri demult uitate decând eram copii. S-a jucat: yahtzee, remi, monopoly, domino, scrabble, șeptic, cruce, sudoku, table, sus-jos și treasure island versiunea 0.8 beta (creație proprie, anul 1992). Eu am jucat Sus-Jos, un joc de masă decând eram mic, șeptic, domino (cu piese de cca 100 de ani) și treasure island. Bătrânul “sus jos” a avut succes în echipa Sirg, Ily, Richie, George și Horia, cărora li s-au alăturat și alții în limita pionilor disponibili (înainte ca să vin a trebuit să răscolesc cutia veche cu jucării după o mână de pioni). Mai târziu am refăcut niște reguli pentru “treasure island” căruia îi uitasem regulile, și am făcut “beta testing” cu Richie și Horia. Am depistat următorul bug: situația în care jucătorul 1 (roșu) trebuie să stea o tură la pirat, în timp ce jucătorul 2 (albastru) s-a rătătcit în pădure fiind nevoit să stea 2 ture la nr. 15. Partea haioasă e când de la 15 dă cu zarul 2 și iese din joc la 17, după ce a petrecut 2 ture prin pădure 🙂

Sheddle-Glossgleam-shining-shoes sus jos la clubul de joc tm-1 Jocul Treasure Island din 1992 facut de mine

Jocurile de societate, astea cu zaruri, cărți, pioni și piese, au un farmec al lor și mi-am dat seama cât de mult ne-a schimbat calculatorul viața în ultimii 10-15 ani. Pentru că am trecut treptat de la “Nu te supăra frate” la Counterstrike, de la Șeptic la Solitaire și de la Monopoly la Farmville sau Mafia Wars (facebook). Jocurile online tip WoW sunt un alt capitol, ele înlocuiesc aproape toate jocurile astea “de tip vechi”. Dar nostalgia pentru vremurile acelea nu dispare cu una cu două și întotdeauna întâlnirile cu prietenii vor fi mai reușite decât cele virtuale. Pe data viitoare am promis să pregătesc o versiune 2.0 pentru “treasure island” și voi căuta prin cutia cu amintiri jocuri vechi de demult.

5 thoughts on “In weekend ne jucăm

  1. Ma bucur mult ca v-a placut ideea si ca ati venit in numar asa mare si sper ca de la editie la editie, numarul participantilor sa creasca.
    Io, data viitoare, vreau sa joc nu te supara fraet, un joc cu bile colorate, sah chinezesc si evident UNO. 🙂

  2. Pingback: Cum a fost la clubul de joc – editia I- TM 99 BLOG

  3. Pingback: Sunt antisocial pentru că …

  4. Pingback: Recente

  5. Pingback: Recensământ - Livin' la vida Deme

Comments are closed.