Recente

Ce am mai făcut:

1) Am fost la ediția a II-a a “Clubului de joc”, ocazie cu care blogherii dau în mintea copiilor. Am jucat Yahzee conduși de Tomata, Uno, Scrabble, Sus-Jos, propriul Treasure Island și am încheiat seara jucând execrabil șah cu Anda (cealaltă). Totul ar fi minunat la clubul ăsta dacă lumea nu ar (a)fuma ca un furnal. După fiecare seară din asta îmi miros hainele ca o scrumieră.

piese ceas hobby2) Am trecut la faza de asamblare a ceasului meu mecanic cu pendulă, pe care l-am început cu ceva timp în urmă. În sfârșit am finalizat toate piesele și mă pot apuca de montaj. Pentru mine e mai puțin important dacă va arăta corect ora. Contează să funcționeze pentru că va fi ceva făcut de mine și nu un kit prefabricat. Adevărul e că va fi un pic mai mare decât îmi imaginam 🙂

3) Lucrez la o temă nouă pentru blog, pentru că asta s-a cam prăfuit…

4) Pentru că se apropie comemorările cu ocazia a 20 de ani de la revoluție (pare neverosimil că au trecut atâția ani) pregătesc niște materiale originale și inedite din jurnalul și memoriile tatălui meu, cu trăirile lui de atunci. Este foarte interesant cum vedeam atunci lucrurile… privind acum în urmă peste foile îngălbenite încep să mă întreb dacă cineva și-ar fi putut imagina atunci ce va fi peste 20 de ani. Pagini altădată banale dintr-un caiet s-au transformat în istorie și de abea acum, după ce apele odată tulburi s-au limpezit, putem înțelege ce s-a întâmplat. Voi reveni.

Am înțeles că anul acesta vor fi niște manifestări mai deosebite, prin prezența unor personalități — de exemplu vor veni președintele Băsescu, Leh Walesa, Lazlo Tokes și alții. Sper că nu se va degenera în huiduieli și alte mizerii. Am citit undeva că se vor reconstitui evenimentele de la parohia pastorului (acum europarlamentarului) Tokes și că va circula un tramvai din 1989 (din acela sinistru, galben cu scaune din plastic roșu, cu uși care nu se închideau niciodată bine). Sună interesant și de aceea sunt foarte curios de ce se va organiza, așa că intenționez să particip.

2 thoughts on “Recente

  1. prin decupare laser la o firmă. E o mașină ca un ploter sau imprimantă, numai ca în loc să scrie, taie. Bine, tăierea e mai subtilă, adică absorbția razei laser este precis controlată ca să nu ardă marginile.

Comments are closed.