Noi în anul 2000 .. zece

În primul rând, La Mulți Ani tuturor! Mă bucur că s-a dus cenușiul an 2009 cu problemele lui economice, politice și ce am mai avut noi pe aici. Am văzut că multă lume și-a făcut liste cu ce a făcut, ce n-a făcut, ce își propune și așa mai departe. E bine să-ți faci liste, dar nu cred că e bine să faci public ce îți propui pentru viitor. Doar nu candidezi la primărie. Și eu mi-am propus o mulțime de lucruri și sper ca în decembrie 2010 să pot bifa tot de pe lista asta. Defapt așa le doresc tuturor.

Eu mi-am imaginat cu totul altfel anul 2010. Pe scurt, eu mi l-am imaginat ca un an fără griji. Pentru mine, cu mulți ani în urmă, era ceva dincolo de necunoscut, pentru că anul 2000 părea ceva SF. Era o vreme când oamenii credeau că în 2000 vom zbura pe Marte și că ne vom teleporta de la serviciu acasă și invers. Dar după revoluție am crezut că 2000 nu va fi neapărat SF ci mai prosper. Când aveam 10 ani, în primăvara lui 1990, am fost într-o excursie cu școala în fosta RDG (Germania de Est) pentru 2 săptămâni. Diferența era de la cer la pământ și am crezut, cu mintea mea de atunci, că România va fi la fel ca RDG, cel puțin la orașe, peste 10 ani, adică în anul 2000. (RDG a fost tot timpul mai săracă decât Germania de Vest (RFG), susținută puternic de Aliați și NATO după război). În 1993, am avut norocul să vizitez și RFG, tot pentru două săptămâni, timp în care am văzut că era o diferență uriașă între RFG și RDG. Pentru mine Germania însemna Milka, LEGO, ursuleții gumați Haribo și toată această abundență de lucruri de calitate pe care ți le puteai permite. Atunci mi-am dat seama că diferența dintre România și Germania era atât de mare încât, poate cine știe, peste 20 de ani, îi vom vedea din urmă, dar nu-i vom ajunge niciodată.

Din păcate, după 20 de ani, n-am ajuns din urmă nici RDG-ul din 1990, mulți nu mai speră la nimic bun, unii pleacă din țară, iar câțiva mai continuă să spere la o minune care să-i afecteze măcar pe ei, dacă nu și pe restul. La ProTV a fost o serie retrospective excelente în cadrul emisiunii “România te iubesc!” (1990-1991, 1992-1996, 1996-2000, 2004-2007) în care am putut să ne uităm într-o oglindă a timpului și să ne vedem așa cum am fost în acești 20 de ani. Recomand să vă uitați la toate. A fost un bilanț absolut necesar, pentru că nu întâmplător oamenii își fac liste la cumpăna dintre ani. Ca să îți faci planuri de viitor trebuie să privești un pic în trecut. Ce ai făcut, unde ai greșit, ce ai învățat și ce îți dorești. Sper că ne-am trezit totuși.


P.S. Încep anul cu o temă nouă de blog, care nu este încă 100% gata, dar așa mai am ceva în plus de “meșterit” la blog. (e o modificare făcută de mine după tema Whitehouse de Pagelines). Sper că e mai bună și sper că o să vă placă secțiunea de comentarii cu noile facilități.

Multă sănătate și succes în 2010!

8 thoughts on “Noi în anul 2000 .. zece

  1. La Multi Ani si voua 🙂 Anul asta n-am sunat pe nimeni pentru a spune urarile specifice, nu stiu de ce. De fapt, stiu de ce: am fost ocupata cu gatitul si curatenia 😀 :party:
    E draguta noua tema, astept sa vad cum o vei imbunatati. 😮
     
    Apropo de 2010, personajele animate din The Jetsons puteau zbura cu masinile in 2010, nu? 🙂

      • Mda, am o problema cu smiley, mi-am facut un reflex din a pune macar unul de fiecare data cand scriu ceva.
        p.s: da, headerul lipsea. mi se parea mie ca lipseste ceva dar nu stiam ce anume. bring it back 😀

  2. la multi ani!
    imi place noua tema. am vazut parti din emisiune la protv, un asemenea bilant e bun ca intre timp mai uiti ce s`a intamplat.

    • @maddy — pentru mine a fost extraordinar să revăd retrospectivele, pentru că am trăit evenimentele și le-am văzut atunci. Tata era maniac cu Actualitățile, de regulă făcea un maraton de știri de la 6 până la 9 seara, după care Tucă show. Dar azi văd lucrurile acelea altfel.. întretimp mi-am schimbat părerea și îmi dau seama că mulți din noi am greșit, pentru că am fost manipulați cu televizorul în vremea când erau doar 2-3 televiziuni.

  3. La multi ani si bafta cu rezolutiile pe 2010. Place si mie tema, dar pacat de header. Sper sa reapara. Ma uimeste caseta de comentarii, atat de simpla si totusi bogata in chestii utile! 💡

    • Da Richie, ai dreptate cu header-ul. Lipsește ceva 🙂 Și eu mă gândeam să îl pun înapoi.

Comments are closed.