Vrei să faci ceva? Mai bine lasă :)

Gradina cu narcise

Gradina cu narcise

În zona în care stau eu (încă mai) e mult spațiu verde, dar probabil nu pentru multă vreme. Cu toate că primăvara întârzie să vină, de parcă cineva ne-a blestemat cu vremea asta cenușie, operațiunea “curățenia de primăvară” e în toi prin oraș. Se pare că la primărie e plictiseală mare, pentru că cineva a venit și ne-a somat asociația ca să desfințăm împrejmuirea pe care o făcusem în jurul spațiului verde din fața blocului.

Aveam și noi un spațiu verde frumos, îngrijit de o familie din bloc, care creșteau acolo tot felul de flori dar pentru că multă lume intra pe acolo ca vitele sau fura florile, au pus o mică împrejmuire care nu deranja (aparent) pe nimeni. Dar se pare că cel care muncește e fraier, pentru că dășteptul vine și fură ce muncește altul, zicând că acolo e al nimănui și nu e nici o problemă dacă florile alea devin ale lui ca el să le vândă la colț. Tot așa, cel care muncește e fraier pentru că iată, de ce să fie frumos, când poate să fie urât și distrus, cu alte cuvinte să fie moartă capra vecinului, deci toată lumea va fi mulțumită nu de propria-i bucurie ci de sărăcia altuia.

Trăiesc într-o țară de tâmpiți, din păcate aflați la conducere, cărora în loc să le pese de probleme, ei se preocupă cu cei care muncesc și cei care încearcă să facă ceva. Muncești, faci ceva? Dacă da, atunci ești un prost, cel puțin ăsta e mesajul transmis de autorități. De fapt, cum se vede și la tv, cei care muncesc iau țeapă de la guvern ca să aibe ce mânca și alții care nu le prea au cu munca. Sigur, am divagat, dar revenind, și eu am avut o gradina din asta la care am renunțat când am văzut cum alții îți băteau joc de munca mea. Normal că și vecinul meu își va băga picioarele în grădina cu flori, pentru că nu e tâmpit să munceasca pentru ca alții să fure sau să-i distrugă munca. Va fi o mizerie, pentru că unde e o tufă, cineva se găsește să arunce un gunoi, iar apoi grămada cere vârf, așa că în scurt timp totul se uniformizează într-o mizerie generală pe care un băiat isteț o poate transforma într-o parcare sau ceva comercial. Poate vă sună cunoscut modul ăsta de operare, e felul în care s-a falimentat totul la noi pentru a se fura privatiza.

6 thoughts on “Vrei să faci ceva? Mai bine lasă :)

  1. Stiu ca sentimentul de lehamite e primul care-ti vine in astfel de sitatii dar mai cred si ca asociatia voastra ar trebui sa se adune in jurul acelei familii si sa protesteze. ma refer la cazul in care or veni astia sa darame imprejmuirea aia, sa va legati de garduri sa faceti galagie sa vina presa etc, sa vada tot orasu ca nu suntem dispusi ca ascultam ca niste oi directivele autoritatilor. Nu stiu, poate bat campii dar fiecare comunitate de oameni, familie ar trebui sa aibe dreptul la un front stradal aspectuos, si la apararea integritatii respectivului front.. eu cred ca in cazul unui proces normal ar fi sa vi se dea dreptate.. poate sunt naiv.

  2. Nu suntem o asociaţie aşa de unită şi îţi mai spun ceva, e mai uşor să distrugi decât să faci ceva. Tu ai mai lucra la grădină, dacă te-ar obliga să renunţi la orice împrejmuire, ca să o poată călca oricine? Şi nu au venit ei să demoleze, ci i-au somat să desfacă împrejmuirea. Ideea e că am vrut să arăt cum se interpretează la noi legile sau hotărârile CL, cum vine câte un birocrat idiot şi hotărăşte ce trebuie distrus, dar la 10 m de grădina aia e o tufă uscată înconjurată de gunoi şi moloz, pentru aia nu s-a sesizat, ca să vezi.

  3. Ca tocmai arata la PRIMA TV ce magari si nesimtiti sunt cei care arunca mizeria pe langa blocuri,  incurajandu-ne sa ne inscriem asociatia la concursul lor “o gradina ca’n rai”  in loc de groapa cu gunoi, si daca vom castiga ne platesc intretinerea pe luna Martie 😀 …ma intreb daca ne-ar plati si un paznic sa apere “gradina ca’n rai” de functionarii zelosi ai primariei

  4. ce stupid. nu se poate rezolva pe alta cale, daca aveti vreo cunostinta la primarie? ce poate sa fie atat de daunator si de ilegal la o mica imprejmuire a unui strat cu flori ?

  5. poate asociaţia noastră nu s-a întins prea mult, dar alţi vecini de langă şi-au făcut o grădină în toată regula şi probabil asta a atras atenţia. Noi avem un spaţiu “verde” destul de mare în faţa blocului, dar care nu e amenajat nici cum. Şi atunci, decât să fie loc pentru gunoi sau parcare ad-hoc, s-au găsit câţiva care să facă ceva. Problema e că dacă primăria nu face un parc sau o amenajare, nu îi lasă pe alţii, pe cei care locuiesc acolo, să facă ceva, pentru că e spaţiul primăriei. Dar de regulă spaţiile astea aşa zis administrate de primărie sunt pline de bălării sau gunoi.

  6. Daca ati fi transformat micul spatiu verde in groapa de gunoi si daca in loc de narcise si trandafiri ati fi aruncat cutii de bere, sticle de Pepsi si tot felul de obiecte uzate, pun pariu ca in vecii vecilor nu v-ar fi deranjat primaria … trist dar adevarat.

Comments are closed.