Când blogul trece printr-o criză

E vară, e criză și toate astea se simt si la unele bloguri, inclusiv la al meu. Lumea blogurilor e foarte vie și cine nu mai activează în online, coboară repede din ierarhii, lumea te uită și nimic, viața merge înainte. Cred că toți am avut un moment în care ne-am întrebat, ce să mai scriu. Vine un moment în care ai impresia că ai scris cam despre toate și acum numai te repeți sau reciclezi posturi de acum un an doi. Până la urmă e și un lucru bun, înseamnă ca o etapă a blogului s-a încheiat și începe alta, dacă te mai interesează. Din blogher devin cititor de bloguri, chibiț-comentator sau doar un simplu admirator al ideilor altora. E ca și cum crești mare și vine rândul tău să te uiți la cum se joacă copiii.

Mie îmi plac blogherii pentru că în general sunt oameni idealiști, iar mie îmi plac idealiștii. Eu zic că lumea are nevoie de idealiști pentru că de oportuniști și pragmatici e plin. Idealistul nu aleargă numai după bani, el mai are și principii, crede în ceva și asta e bine pentru că altfel toată lumea ar tăcea indiferent dacă e bine sau rău în jurul nostru. E bine să te afli și în ipostaza de creator (de idei), nu numai în cea de consumator, postură în care majoritatea ne regăsim zi de zi.

triunghiul istorie - artă - știință

triunghiul istorie - artă - știință (click pentru a mări)

Cred că decând am blogul, cel mai mult mi-a plăcut să scriu despre artă, istorie și știință. Aș plasa existența omului în acest triunghi (pe care l-am ilustrat în stânga), pentru că istoria înseamnă trecutul nostru, știința viitorul iar arta sintetizează toate frământările și aspirațiile omului de la lucruri banale la căutarea divinității și rostului nostru în lume. Probabil pe viitor voi continua să scriu despre subiectele astea pentru că restul lucrurilor, cum ar fi mizeriile pe care le trăim zi de zi în România, au ajuns să nu mai mă impresioneze, au devenit ca vuvuzelele de la CM de fotbal.

Pe lângă toate astea sunt cât se poate de prins cu alte lucruri și printre altele, vreau vara asta să finalizez proiectul meu cu pendula, pe care l-am pus în stand-by acum câteva luni. Mulți prieteni m-au întrebat de pendulă 🙂 Fiind vară și cald, mai e ceva care mă preocupă, sistemele de răcire (evident custom-made) și deja am găsit niște idei foarte interesante pe net (poate voi reveni cu subiectul acesta pe viitor).

Bucurați-vă de vară, am avut nori vreo șase luni!

7 thoughts on “Când blogul trece printr-o criză

  1. “Din blogher devin cititor de bloguri, chibiț-comentator sau doar un simplu admirator al ideilor altora.” – Well, ar mai fi varianta troll. 😛 :))

  2. Eu nu citesc blogurile ce trateaza aproape in exclusivitate subiecte politice … daca as face-o m-ar incarca cu energie negativa 🙂
    Astept sa reiei (atunci cind vei avea timp si inspiratie) seria articolelor legate de arta.
    Spor la lucru cu pendula!

  3. si eu am observat ca vara parca totul merge mai greu. lol Ur, sirg nu poate fi troll, e la alianta! 🙂 daca nu eram plecata nu stiu ce subiecte aveam si eu.
    ma duc sa mananc si scriu postul despre vatican, o sa ia vreo 2 ore ca si pana am pregatit textul de ieri am murit.

  4. Corect Maddy, asta încercam să îi explic și eu, dar ea nu prea le are cu rasele din wow cu excepția gnomilor de care i-am zis mai multe 🙂

    Apropo de WoW, nu prea am mai jucat doar în weekend și după 3 sâmbete în Ulduar mă pot mândri cu “frumusețea” asta de dragon: (pt cunoscători)

    Sephala,wow,dragon,Ulduar

    Tot recent am obținut și legendara :O
    Thunderfury

    • felicitari pentru iron drake, imi place ca se asorteaza cu armura personajului. si sabia aia e tare, eu am ratat una din jumatati back in the days in MC si n`am avut`o niciodata, pana la sfarsitul lui BC am pastrat jumatatea cealalta in banca si 100 arcanite bars.
      contul meu de wow e neplatit si inactiv dar n`am nici o chemare.

      • Eu sunt cunoscut deja pe server pentru costumele pe care le am, pt ca am multe (imi e plina banca) si le schimb des intre ele.

        Cu Thunderfury n-a fost greu, nu stiu de ce crezi ca e o corvoada, adevarul e ca eu am avut mult noroc pt ca mi-au picat cele 2 bindings in decurs de o saptamana cand nu ma asteptam (nu aveam de gand sa farmez sabia).

        Totusi, daca esti o clasa melee, este fantastica TF (mai ales daca esti warrior) pt ca are un proc fenomenal, iti cuprinde inamicii intr-un ciclon, maxim 5 deodata si ii incetineste. Eu fiind rogue fac suficient dps cu ea ca sa imi fac linistit daily quests, asa ca o folosesc mai tot timpul, dar creeaza enorm de mult threat (am luptat in cateva instante eroice din Northrend cu ea si ii era greu la tank, desi dps-ul meu era cam 2k). Cel mai tare e cand te lupti cu un monstru mare pt ca ciclonul devine cat Katrina 🙂

        Problema nu sunt cele 100 de arcanite ci elementiumul care se gaseste doar in Blackwing Lair si e scump de tot la auction house. Noroc ca aveam pe stoc (eu mai fac si super chain quest-ul Scepter of the Shifting Sands)

        Te cred, dupa ce am venit din Italia nici eu n-am mai avut chef de WoW sau jocuri, dar cu timpul mi-a revenit cheful pt ca viata e tare gri in Romania, ma refer atat la propriu cat si la figurat, vezi si tu ca totul e plin de culoare dincolo, nu ca aici aceleasi griuri de pe vremea lui Ceausescu si aceleasi vitrine de magazine urate sau din termopan alb strident, care nu se potriveste deloc cu peisajul.

Comments are closed.