Simplu. Bruschete

Nu mă pricep la gătit și de asta mă interesează lucrurile simple pe care le-aș putea face și eu cu un efort minim. Dacă poate să fie și ceva sănătos, atunci e cu atât mai bine, pentru că zilnic mâncăm din grabă sau obișnuință tot felul de prostii.

Pe mine nu prea mă caracterizează ipostaza de bucătar sau blogher culinar, așa că tocmai asta e o dovadă în plus că bruschetele sunt ceva simplu de preparat, un fel de pâine prăjită cu fițe ca să zic așa.

Ieri am făcut cu prăjitorul de pâine o variantă cu usturoi și roșii felii, dar pentru că am vrut ceva mai consistent am folosit o rețetă de la Adi Hădean, cu câteva improvizații personale, fiindcă nu aveam toate ingredientele.

În continuare, iată ce mi-a ieșit mie 🙂

Ce am folosit: niște felii de pâine stropite cu ulei de măsline extra virgin, felii subțiri de cașcaval, felii subțiri de kaizer, usturoi, busuioc, pătrunjel verde și felii de ardei (eu n-am avut roșu și mi-a fost lene să mai fac o tură la magazin).

bruschete

bruschetele înainte de a intra la cuptor

De vreme ce bruschetele acestea se coc la cuptor, am pus o foaie de copt în tavă (nu trebuie să-mi bat capul cu unsul) și le-am așezat în cuptor pentru 8 minute, după ce, mai devreme, lăsasem cuptorul să ardă în gol la preîncălzit pentru câteva minute, ca să se încălzească. De vreme ce am trecut testul butonului de cuptor, cu mecanism anti-copil, mă declar satisfăcut începător. 🙂

bruschetele coapte

bruschetele coapte, fierbinți și sfârâind

Gata!

bruschete în farfurie

bruschete în farfurie

Desigur, se pot încerca o mulțime de variante fiind ceva foarte simplu.

Pentru prima încercare au ieșit foarte gustoase 😛

2 thoughts on “Simplu. Bruschete

  1. faceam si eu din astea in liceu, le ziceam sandwich`uri calde dar puneam atatea ingrediente pe felia de panie ca in final arata ca o mini-pizza. cascaval, sunca, felii de rosii, felii de ceapa si gogosar, cam asta era combinatia mea preferata.
    PS: aragazul nu a “ars in gol” ci l`ai “preincalzit”, bucatarule! 🙂 hihi.

Comments are closed.