Pregătesc un blog nou

Am acest blog personal din 2005 și când l-am început nu mi-am propus nimic deosebit, mi se părea mai cool decât a avea status-uri interesante pe messenger și era o chestie nouă.

În cinci ani lumea blogurilor s-a schimbat foarte mult și blogurile personale sunt ucise lent dar sigur de rețelele de socializare unde toată lumea știe ce faci, ce îți place, la ce participi și așa mai departe. (A devenit mai greu să te ascunzi în online decât să te faci văzut) În schimb blogurile de nișă au câștigat teren, iar multe s-au maturizat suficient încât să fie adevărate surse de informație pentru cei interesați.

În ultima vreme nu am mai văzut rostul în a scrie despre mine sau despre părerile mele, în schimb mă bate gândul să îmi fac un blog tematic de vreme ce dupa Plai 2010 am câștigat un premiu școala de blog și blogu.lu, constând într-un domeniu + hosting premium gratuit pe 1 an la blogu.lu. Mulțumesc băieți 🙂

Încă nu m-am hotărât asupra temei!

5 thoughts on “Pregătesc un blog nou

  1. Am două întrebări … tehnice, dacă vrei să le spui așa. 😀
    1. Asta e ca și o curiozitate, dar tu ai setat cumva ce cuvinte să apară la mesajul anti-spam ? Mi se pare interesant că până acum, toate poartă nume de zei greci. 😀
    2. Tot legat de setări, ai făcut vreo modificare ca să blochezi update-urile văzute de alții în Google Reader ? Am încercat să te-adaug la mine ca să te urmăresc puțin, și uite ce-mi zice:
    Generated feed for “https://blog.sirg.ro/”
    by Google
    Google was not able to access this page to check for updates. This page may be unavailable or have other restrictions that prevent Google from getting updates.

  2. 1) imi place sa schimb periodic lista de cuvinte de la anti spam si adesea le aleg cu o tema

    2) link-ul de feed este: https://blog.sirg.ro/feed/ (sus in colt e un pahar cu link rss) Multumesc pt ca mi-ai atras atentia, probabil nu e atat de evident cum am sperat.

  3. eu prefer sa citesc pe un blog despre viata omului decat sa`i scobesc contul de facebook. mi se pare ca 99% din oameni sunt lame rau de tot pe retelele de socializare si au tot felul de statusuri tampite. pe un blog te poti exprima mai bine (daca te tine), in cate caractere vrei tu, nu esti limitat sa scrii in 3 randuri ca ai mancat struguri cu cola si ai diaree sau ca te`ai suparat pe vecinul de la 3 ca da muzica tare.
     

  4. Mie mi se pare ca blogurile personale devin tot mai irelevante, fata de cum era acum cativa ani cand blogurile personale erau foarte cautate. Acum aproape oricine are un blog, si mi se pare foarte dificil ca sa iti propui ceva cu un blog personal. In schimb blogurile de nisa sunt tot mai citite si cautate, uite numai ce succes au blogurile culinare.

    Eu nu spun ca blogurile personale vor disparea de tot, e clar ca vor ramane ca un fel de carte de vizita sau jurnal public pentru un cerc de prieteni sau colegi care te urmaresc pe net, si deasemenea vor fi obligatorii pentru persoanele publice.

    Nu voi inchide blogul personal…

Comments are closed.