Update mai 2011

Dino

Dino

Mai demult aveam un blog 🙂 Îmi lipsesc vremurile când scriam 3-4 posturi pe săptâmână, dar lasă că merge și așa, mergem înainte, vorba unui fost coleg.

ÃŽn momentul de față mă consider un om norocos, pentru că fac ce îmi place — nu la servici, desigur, ci prin colaborări. ÃŽmi place că pot să fac ce îmi place mie mai mult, È™i anume să fiu creativ. Din cauza asta nu prea mai am timp liber, adică acel timp pe care în mod normal l-aÈ™ petrece privind un film, jucând WoW, sau ieÈ™ind în oraÈ™. Momentan creativitatea mea se materializează prin desene pentru copii, È™i uneori prin alte chestii gen origami, care a început ca o tehnică anti stress, dar din păcate nu pot să fac origami la servici decât la budă, iar hârtia respectivă nu se îndoaie bine.

De când nu mai joc WoW, citesc mai mult. Să explic. De ceva vreme mi-am luat un gadget, unul cu touch screen. Eu mereu îmi cumpăr ultimul lucrurile trendy, aÈ™a am făcut È™i cu telefonul mobil pe care l-am luat prin 2003 pentru că păream pentru prietenii mei un paranoic care se ascunde de sistem, mai ceva ca în Matrix. Acum e la modă să ai ceva cu touch screen. Nu conteaza ce e, telefon, frigider, prăjitor de pâine, cu touch screen să fie. Decăzusem la stadiul de cioban medieval cu al meu telefon fără (!) touch screen de când toÈ›i din jurul meu au o cutiuță magică care se ghidilă la atingeri fine ca în comediile alb negru. Dar eu nu-mi schimb telefonul arhaic cu butoane pe un telÈ™mecher cât o ciocolată, aÈ™a că mi-am luat un alt fel de tabletă cât un caiet A5 (nu placă iPad). Nu zic firma, că poate vă luaÈ›i È™i voi, iar apoi nu o să mai fiu unicat. In fine, ce ador la “tabget”-ul meu sunt e-cărÈ›ile, pentru că nu mai trebuie să îmi îngrop noptiera cu volume È™i că sunt surprinzător de comod de citit. Mai demult respingeam ideea de ebook. Acum o văd ca pe o alternativă minunată, dar totuÈ™i nu ca ceva care să înlocuiască definitiv cartea clasică.

Mi se pare SF să îl citesc pe touchscreen epopeea lui GhigameÈ™, scrisă pe tăbliÈ›e de lut (clay-screen) cu milenii în urmă. Star Trek noua generaÈ›ie este azi. Recent, am citit că teleportarea la nivel cuantic (de informaÈ›ie) a fost reuÈ™ită de oamenii de È™tiință, deschizând calea unei noi ere informatice a biÈ›ilor cuantici (qbits) È™i implicaÈ›ii pe care nu le putem cuprinde astăzi… Probabil că peste 10 ani calculatoarele de azi vor fi niÈ™te abacuri amuzante pe lângă computerele cuantice È™i ce alte SF-uri ce se vor mai concretiza.

Totul ar fi bine dacă s-ar termina cu bine, dar mâine e luni. Ar fi perfect dacă ar fi liber, dar nu e. Acest ciclu al agoniei și reînvierii săptămânale mă solicită tot mai mult și concediul pare un pod prea îndepărtat către relaxare. Dar să îi dăm lui Ouroboros să muște din ziua de luni și să zâmbim azi pentru că mâine va fi mai rău 🙂

3 thoughts on “Update mai 2011

  1. Ai dat un adevarat ‘raport de activitate’ 🙂 … eu una te invidiez (fara rautate) pentru ca reusesti sa-ti faci timp pentru atatea lucruri frumoase.

    • I am a retired US Army veetarn.The photo shows:1) Three shoulder tabs on his left sleeve ONLY TWO at a time are authorized. From top to bottom they appear to be the Special Forces Tab , Ranger Tab , and either an Airborne or Sapper Tab . Since the 3rd Infantry Division is not an airborne unit the Airborne Tab as part of the unit patch is unauthorized.2) On his right breast he wears three Unit Citations they are out of proper sequence.3) Born in 1959, the Vietnam War ended before he could have possibly served in uniform thus no personal Vietnam era decorations would ever have been awarded.4) His lower left sleeve indicates 18 years service . I have never met an individual with only eighteen years service who was a Command Sergeant Major . The norm is at least over twenty plus years service.5) The Combat Infantry Badge (C.I.B.) indicates he served in a combat theater of operations. It is unclear if he wears the Overseas Bars on his right lower sleeve. If he served in combat he would (and should be wearing those as well).In the U.S.A. there is a federal law called the Stolen Valor Act . If prosecuted he could be heavily fined and serve a federal prison term.More importantly he does not want to be in the midst of real Veterans while so attired.

  2. o sa continui cu partea a doua in curand, pt ca n-am avut timp sa scriu tot..

    as vrea sa fie mai multe ore intr-o zi, pt lucruri frumoase 🙂

Comments are closed.