Jun 28 2009

La muzeu

Temă efectuată de elevul la serviciu la Compunere, Vizite de lucru şi examinată de: 2,279 ori.

Ne aflăm la muzeul național “Anton Gatipa” din capitală. Ghidul nu mai face față curiozității elevilor.

- Tovarășe ghid, cât de veche este crăpătura asta din zid? întreabă Momîie.
- Tovarășe ghid, aveți plastelină veche? întrebă Mormă, mestecînd plastelina lui preferată, de culoarea maro închis.
- Tovarășe ghid, câți ani are goanga asta? întrebă Mască Iulică, strivind în mînușa lui de cauciuc o goangă mare și urîtă.
- Tovarășe ghid – să știți că Muokă s-a băgat sub covor! țipă Dăltuța (proasta)
- Gata copii, vă rog fiți cuminți, ne imploră ghidul disperat. Citiți cu atenție mai departe »

S-au colectat 2 comentarii

Jun 24 2009

În tramvai

Temă efectuată de elevul la serviciu la Lom Lom, Romancieristică şi examinată de: 1,601 ori.

El stă. El e cineva de pe stradă şi aşteaptă tramvaiu’ 6. Staţia e plină de lume multă plictisită şi iritată din cauză că afară e cald şi tramvaiul nu mai vine. Sunt 38 de grade. Lumea e obosită de la lucru.
Vine nenea Lom-Lom beat turtă de la birt. El strigă la un cerşetor orb care îşi regla ceasul. Apoi dă cu piciorul într-o masă cu loz în plic. “Ha, şi aşa am dat cu piciorul la noroc!”, exlamă el, rîzînd gălăgios. Lom-Lom pleacă lălăind un cântec urât, înjurându-l pe Maistru. Lumea se uită indiferentă şi plictisită. Nimeni nu zice nimic. Vânzătorul strânge lozurile din praf. Lumea aşteaptă.

Soseşte nenea Lom-Lom. Lumea se uită la el. El se strîmbă la lume şi îl sperie pe la spate pe un om mic şi chel care fuge mai încolo. Nenea Lom-Lom râde. El calcă într-o baltă cu lapte şi alunecă pe o îngheţată de capşuni. Lumea se uită la el. Omu’ chel o ia pe jos. Atunci vine şi tramvaiu’. Citiți cu atenție mai departe »

Scrie-ţi părerea

Jun 24 2009

Obositescu Momîie omoară un stîlp pentru 20 de lei

Temă efectuată de bozo la Ziarism şi examinată de: 1,498 ori.

Obositescu Momîie din comuna Gură Lungă, în ziua de 6 decembrie, îmbrăcat în pantaloni scurți cu papion și alune la brîu, a văzut un stîlp alb ieșind pe ușa casei sale. S-a speriat și l-a chemat pe Mihai Lucru, Ovidescu Kăkățel și Dunguliță Calorifoc să-l ajute la împingerea mașinii din camera alăturată. Citiți cu atenție mai departe »

Scrie-ţi părerea

Jun 23 2009

Macarie

Temă efectuată de elevul la serviciu la Compunere şi examinată de: 1,906 ori.

Azi e mai. Macarie e mic şi hain. El fură. Azi a furat o insgină de pionier. Tovarăşa învăţătoare l-a prins. Ea se joacă acuma cu mingea confiscată de la Jenika.

Azi a venit un coleg nou din Germania. El cuminte dar nu ştie obiceiurile noastre strămoşeşti. Noi l-am primit cu pîine şi sare în ochi. Tot ce are el e străin. Tovarăşa învăţătoare i-a confiscat totu’ şi a împărţit totu’ învăţătorilor şi copiilor cuminţi. El stă acum în “banca măgarilor” cu Macarie. Ei s-au imprietenit şi merg împreună la furat cireşe.

TEMĂ: Citiți cu atenție mai departe »

S-au colectat 3 comentarii

Jun 22 2009

A numărat pînă la doi!

Temă efectuată de elevul la serviciu la Ziarism şi examinată de: 1,862 ori.

Pleașcă Hassan a început să numere de la 1 la 2 tinzînd la infinit. Plictisindu-se, a început să fugă grăbit până la sertarul locuință a lui Grămadă Alin. Fugind, Pleașcă Hassan a adormit. Când s-a trezit, fugea împreună cu Bandit Vișinel și Vinovat Ali de oamenii poliției – sergent Licurici Denyss, sergent Motănaru Eugen și pt. maj. Ursulete Ion. Aceștia i-au urmărit până la crîșma “La Glontele Hain” unde s-au oprit pentru întăriri și băuturi răcoritoare. Cei trei urmăriți s-au oprit și ei la birtul de peste drum, “La Șobolanul Lacom”, pentru a sărbători noaptea de naștere a lui Vinovat Ali. Pleașcă Hassan a fost arestat cu ajutorul unui tort surpriză și acuzat de furtul bolovanului de 2 tone din apartamentul lui Buluc Marian, situat la etajul 4 din imobilul aflat pe aleea Furișului la numărul 1H. Pleașcă Hassan a fost găsit vinovat de fuga de la locul furtului și a fost închis în beci împreună cu Bandit Vișinel. Vinovat Ali a fost găsit nevinovat. Acesta a dat o petrecere “La Glontele Hain” în cinstea d-nei căpitan Namilă Gîzuța care a rezolvat magistral cazul.
Vom reveni cu amănunte!

S-au colectat 2 comentarii

Jun 20 2009

Scufița roșie și oțelarul

Temă efectuată de elevul la serviciu la Compunere şi examinată de: 2,938 ori.

Este frumos afară, dar eu trebuie să stau în casă pînă termin tema la compunere. Cineva cîntă fals. Este Scufița Roșie, fetița din blocul vecin. Eu sunt la muzică în clasa a III-a și știu. Ea merge prin parcul dintre blocuri ca să-i ducă bunicuței din blocul cel vechi un coș cu mîncare și o sticlă de lichior “Căpșunica”.
Scufita RosieEa s-a rătăcit și acum e murdară cu noroi din șantierul vecin. Scufița Roșie strigă după ajutor – Tovarășe Prîsleaaaaa, m-am rătăciiiiit! Dar tovarășul Prîslea este ocupat cu culesul merelor din grădina improvizată între garaje și nu aude. Deodată, apare administratorul Lup Ceciliu, care vroia să o mînînce pe Scufița Roșie. Ea îi face observație tov. Lup, care pleacă rușinat.
Scufița Roșie ajunge la bunicuța ei care nu vedea bine. Bunicuța era flămîndă așa că înfulecă coșul și o bău pe Scufița Roșie!
Bunicul Scufiței e un oțelar fruntaș. El vine acasă cu un fier înroșit în mînă, ca deobicei. Bunicul e din fier. El o scoate pe Scufița Roșie din burta bunicii folosind aspiratorul verde “Gloria”.

Lup CeciliuPe fereastra făcută de tîmplarul Pandele intră soarele, ca să nu intre doctorul pe ușă, dar și administratorul Lup Ceciliu care îi înghite pe toți. El închide geamul ca să nu mai scape nimeni. Dar administratorul înghite și fierul roșu al bunicului și fiindcă el avea o lipsă de calciu și nu de fier, îi scuipă pe toți afară. Soarele nu mai poate intra pe geam pentru că e închis și perdeaua cea veche e trasă. Deodată intră doctorul pe ușă și îl duse pe Lup Ceciliu de urechi la spital. Bunica a băut tot lichiorul “Căpșunica” și se uită la fotbal. Ea ține cu Oțelul Roșu. Bunicul a adormit cu ochelarii de carton pe nasul lui de fier.

S-au colectat 4 comentarii

Jun 20 2009

Drumul spre casă

Temă efectuată de bozo la Diverse şi examinată de: 1,165 ori.

Persoană Gavriloaie a plecat de la servici obosit-mort şi s-a oprit în staţia de tramvai. Aici a început să discute cu un gras care avea cu el un pat şi plapuma cu floricele. Acesta s-a culcat devreme ca să se scoale mai tîrziu. Persoană a vrut să îl ajute să urce în tramvai dar grasul l-a refuzat pentru că era un 6, iar el avea deja unul acasă.

Scrie-ţi părerea

Jun 19 2009

La birt

Temă efectuată de elevul la serviciu la Lom Lom, Romancieristică şi examinată de: 1,718 ori.

Nenea Lom-Lom e beţivu’ cartierului. Toată lumea îl ştie. Dar când e beat turtă se joacă cu noi fotbal, ‘scunsa, prinsa, mâţa şi altele. Numa’ că el nu ne prinde niciodată pentru că se împiedică tot timpu’ şi cade lat. Cel mai mult îi place să se joace cu noi fotbal. Dar el se împiedică mereu în minge şi cade în praf. El se crede tare la fotbal, cică el e mai tare ca Hagi. Noi râdem tot timpu’ de el, dar şi el râde, numa’ că nu ştim de ce. Nenea Lom-Lom ne-a promis că dacă nu-l mai băgăm în tomberon, ne ia cu el la birt şi ne dă citro.

Într-o zi ne-a luat cu el la birt şi ne-a luat la toţi suc de lămâie, da’ a zis să stăm la altă masă. Citiți cu atenție mai departe »

S-au colectat 4 comentarii

Jun 19 2009

Coruţ şi produsele comuniste româneşti

Temă efectuată de elevul la serviciu la Compunere, Vizite de lucru şi examinată de: 1,087 ori.

Temă: scrieţi o compunere despre produsele văzute cu ocazia vizitei de lucru efectuate la Intreprinderea de Confecţii şi Prelucrarea Cimentului din localitatea Strigaţi I.C.P.C.S.

Codruţ are o şapcă “Tudor” de culoarea vernil. El mai are şi un fular “Corvin” şi iznene groase de lâna “Ştefan”. El işi mai ia şosetele “Victoria” şi bocancii “Vasile”. Mama îl lasă la joacă.
Afară e cald. Angheluţă vine beat de la toneta de îngheţată… Hai sa ne jucăm, zise cristalin Novak, golanul cartierului. Ce bine-i in vacanţă, exclamă unchiul Magheru. Codruţ vine cu o broască râioasă (…) Pandele este un tâm-
plar şi jumatate. Piersicile lui Doboş sunt stricate şi zemoase.
Codruţ a leşinat de cald. Mama îl târeşte în pivniţă la rece…

Scrie-ţi părerea

Jun 18 2009

Komecazin

Temă efectuată de elevul la serviciu la Compunere şi examinată de: 1,428 ori.

Temă: scrieţi o compunere despre un prieten de joacă.

Komecazin e bolnav. El are mocirloză. Someş e prietenul lui Komecazin. El tre’ să ia de la farmacie Broscoiomin, Gurilax, Pişicin şi Maţinex. Pe drum, Someş fuge ca cretinu’. Golanoză îl bate caisă.
La farmacie el ia fier vechi, Vomitocin, Noroiex şi Etcetera. Restu’ fură de unde apucă. Mocirloza lui Komecazin se agravează. Someş îl tîrîie în cîmp la muncă. Acu’ e bine. Miliţia ştie de toate.
Komecazin e tun şi ia Noroiex în continuare.

Cineva a lăsat un comentariu

Trăznăi mai vechi »