Despre

Sirg logo
Am inceput sa scriu un blog prin 2005, pe yahoo 360, dupa care, fiind cam nemultumit de platforma Yahoo, mi-am achizitionat domeniul sirg.ro si am mutat blogul aici. Sirg este un pseudonim pe care l-am “castigat” jucand cu prietenii Heroes II si Tiberian Sun in retea. (Este Sirg nu Sîrg). Numele meu real este Gheorghe, am 32 de ani si sunt din Timisoara.

numele meu de blogger este Sirg, nu Sîrg, o prescurtare de la “Sir George”, pseudonimul meu din jocul fantasy de strategie “Heroes of Might and Magic” pe care îl jucam cu prietenii în rețea cu ani în urmă

Din clasele mici eram bun la compunere si in liceu am inceput sa scriu multe texte “umoristice” cu care incercam sa alung plictiseala care ma cuprindea la anumite ore de clasa. Eu si cativa prieteni buni am inceput sa facem schimb de tot felul de texte si dupa liceu ne-am gandit sa facem o revista, revista Contur. Din pacate proiectul nostru nu prea a durat, dar placerea pentru scris a ramas. Am vrut de mai multe ori sa renunt la blog dar l-am pastrat pentru ca mai multi prieteni m-au incurajat ca sa il tin, si le multumesc pentru asta. In momentul de fata blogul meu nu isi propune nimic special si se vrea a fi un sait personal, fara a fi totusi o lupa asupra vietii mele personale.

Am urmat liceul de Arte Plastice din Timisoara, desenul fiind si azi unul din pasiunile mele. Ocazional mai desenez si portrete si imi pare rau ca timpul nu imi permite sa ma ocup mai mult de asta, dar in ultima vreme am facut mai mult desene pentru copii.
La 12 ani, prin era 286-386, am descoperit magia calculatorului si cu toate ca eram la arte, imi doream foarte mult sa aprofundez tainele calculatorului, asa ca dupa liceu am absolvit Politehnica din Timisoara la sectia de electronica si telecomunicatii. Profilul ales fost o mare dezamagire pentru mine, dar in final am ajuns sa studiez robotica si lucrarea mea de diploma a fost despre roboti autonomi, un subiect pe care l-am gasit fascinant.
Am început să lucrez destul de repede, din anul doi de facultate, la început ca web designer, apoi administrator IT și programator.

Ca preferinte si stil de viata, pot spune ca imi place atat linistea cat si locurile cu o atmosfera antrenanta si pozitiva, imi plac oamenii pozitivi si deschisi, si in general imi place sa aflu mereu lucruri noi si interesante. Sunt o fire destul de independenta si un defect de al meu e ca imi place sa fac lucrurile in felul meu si de aceea ca sa fi in jurul meu e bine sa fim pe aceeasi lungime de unda.

Printre subiectele care ma intereseaza si despre care discut cu placere, se numara istoria, arta plastica dar si muzica, cosmologia, proiecte do-it-yourself, serialele SF, si nu in ultimul rand jocurile vechi de PC, subiectul cel mai geeky dupa Star-Trek pe care il pot aborda cu succes 🙂

Una din slabiciunile mele decand eram copil, sunt jocurile pe calculator, in special cele care sunt construite in jurul unei povesti complexe si interesante. Fiind o persoana creativa, imaginatia mea are mare nevoie de lucruri noi si interesante cu care sa dezvolte noi sensuri si idei pornind de la ceea ce vad si aflu. Asa avem noi artistii, lumea noastra. Cand am timp, joc celebrul joc online World of Wacraft; am un câteva personaje bine dezvoltate pe serverul Alonsus. De la sfarsitul lui 2009 m-am cam lasat de WoW, desi uneori imi e dor de personajele mele favorite.

Notă:

materialele publicate pe acest blog sunt proprietatea autorului si orice folosire a acestora nu este permisa fara o intelegere prealabila.

daca va intereseaza o colaborare, contactati-ma prin adresa de email de la rubrica contact.