Cina cea de taină sub lupă

Last Supper detail - John

Orice copil ar zice ca Ioan din celebra fresca a lui Leonardo, Cina cea de taină, este defapt Ioana, dar pentru că este un subiect tabu, sau relativ închis din punct de vedere al dogmei, acest portret al apostolului Ioan, este probabil cel mai feminin portret al unui bărbat din istoria artei.

Urmăriţi linkul [^] şi judecaţi singuri. Este un site cu imagini de ultraînaltă definiţie, dacă se poate folosi acest cuvânt pentru imagini de ordinul gigapixelilor.

Nu vreau să comentez foarte mult asupra subiectului pentru că nu vreau să susţin teoria conspiraţiei, dar priviţi câţi poartă barbă şi ce trăsături au. 🙂

1 thought on “Cina cea de taină sub lupă

  1. 1st of all, buna ziua si bine te`am gasit!

    te adaug cu convingere in lista mea de oradea[idee care a precedat blor`ul si nu invers :), evident neexcuzandu`se din aceasta pricina nici una din idei] si tin sa adaug un element important in abordarea ta:

    e evident ca portretul respectiv e feminin, cum e destul de credibil ca celebra monalisa sa fie portretului unui mascul, unii sustin ca ar fi chiar autoportretul lui da vinci. deasemenea, chiar in aceasta imagine se observa celebra “mana in plus” care aduce a cutit/sabie/stilet orientat catre gatul lui “ioan” adica al mariei pentru ca era nedorita in grup pentru avantajele sale.

    DAR

    si tin sa subliniez acest lucru, aceasta abordare apartine strict lui Da Vinci, este parerea lui sau a ordinului din care se presupune ca ar fi facut parte. asta nu inseamna ca reprezinta adevarul istoric/biblic. multi au tendinta sa confunde evenimentul in sine cu pictura lui da vinci, nebanuind nici o alta posibila configuratie a acesteia, ca si cum ar fi pur si simplu o poza din biblie. indiscutabil o mare valoare artistica, opera lui da vinci ramane doar o viziune personala asupra subiectului respectiv.

Comments are closed.