De ce se plâng femeile

De foarte multe ori m-am întrebat de ce se plâng femeile, şi nu odată am căzut în capcana de a încerca să le ajut într-un fel cu o vorbă bună sau un sfat. Regulă – femeile nu vor ca alţii să le dea sfaturi sau soluţii când se plâng, ci vor doar să fie ascultate, pentru că lor le place să se vaite. Pentru a fi un bun ascultător trebuie să fi cât mai zgârcit în a oferi soluţii şi sfaturi, pentru că deh, femeile au şi ele minte (în ciuda miturilor urbane) şi pot găsi soluţii şi singure. Defapt ăsta e modul lor de a se încuraja – uite în ce hal sunt – iar dacă vi cu o soluţie, se indignează ca şi cum le-ai vedea într-un aşa hal încât nici să se descurce singură nu ar mai fi în stare.

Femeilor le place să se descurce singure (duh) dar le place să trăiască tumultos, să se simtă solicitate şi performante, ca apoi când au obosit să se vaite prietenelor. Le place stilul lor de viaţă, pentru că altfel l-ar schimba. Se plâng de jobul lor solicitant, inuman şi bine plătit, dar defapt le place jobul ăla pentru că le pune într-o lumină bună în oglinda personală. Le plac bărbaţii care le “chinuie”, ei fiind o nouă problemă de rezolvat pentru ele. De multe ori am ascultat pe câte o prietenă care se plângea de iubitul ei că e aşa şi pe dincolo, şi părea nefericită, dar când deschideam gura şi ziceam ceva, sărea în defensivă – dar e iubi meu şi îs fericită cu el (după care se smiorcăia din nou). Cu alte cuvinte, e problema mea şi am să o rezolv, nu trebuie tu să te bagi! 🙂

14 thoughts on “De ce se plâng femeile

  1. Ştii, e faza că măcar atunci te poţi face ascultată, ştii că e cineva căruia îi pasă şi care ascultă. E dorinţa ascunsă a fiecăruia dintre noi de a ne simţi în centrul atenţiei cuiva. 🙂
    Totuşi trebuie să recunoşti că de multe ori sfaturile sunt pur şi simplu date din răutate, gelozie sau pur şi simplu nepăsare.

  2. Nu vreau sfaturi si nici sa ma asculte cineva, ma duc si ma plimb si imi trece 😀

    Si sunt masochista pana la un anumit punct, dupa aia devine prea mult si ne suparam!

  3. Pasiunea mea si a prietenei mele e sa ne vaitam cand vine vorba de barbati :-))) Dar e misto ca ajungem la autoironii, ceea ce ne amuza si uitam ca de fapt ne vaitam din cauza unor nemultumiri reale :-)) Which is fun!

  4. Ce-ar fi dacă pentru o zi am schmba rolurile bărbat – femeie? Numai gândul mă amuză teribil :))

  5. da, e plictisitoare. eu am reusit sa o termin.
    dar totusi…. m-a facut sa ma gandesc la unele lucruri si sa-i dau dreptate.
    si unul dintre ele e exact ce-ai spus tu.
    femeile vor sa fie ascultate. si atat. pana la urma tot dupa capul nostru facem.

Comments are closed.