Finala duetelor la Megastar

Probabil cea mai spectaculoasă ediție, cea cu vedete, seara duetelor este și cea mai bună din punct de vedere calitativ.

Momentul serii a fost duetul Maria – Adrian Igrișan (Cargo) […] care a scos untul din Maria la repetiții pentru un moment cu adevărat deosebit – deabea aștept să apară pe youtube ca să pun link. Am aflat două lucruri – 1) că Adrian e un artist adevărat și sensibil, în ciuda aspectului său de “rocker motociclist”, și 2) că numai foarte multă muncă poate valorifica potențialul unui om (iar evoluția ei mi-a dat de gândit foarte mult legat de ambițiile mele artistice).

La fel de mult m-a impresionat Artanu și Oana cu “banii”. Tipul se vede că e genial și cum zicea Fințescu, cu tot talentul ei, Oana a câștigat chiar și prin prezență, cu toate că a cântat de 10, pentru că momentul a fost genial orchestrat. Restul s-au descurcat relativ OK, deși Alexandra mi s-a părut peste vedeta sa (ea are mai mult volum).

Mi-a plăcut foarte mult să o revăd pe Paula Seling, una din feblețele mele, în concurs la Megastar, dar momentul ei de anul trecut cu Andreea Crepcia a fost mult mai reușit decât cel cu Andrei. Pur și simplu l-a eclipsat total.

La minusuri pun momentul neinspirat al lui Octavian, cu Anda Adam, și duetul Larisa – Cătălin the megastar. Larisa începuse bine melodia, dar apoi a început din nou prea tare și strident cu toate că “megastarul” Cătălin cânta foarte cald și plăcut. Analogia din mintea mea era cea a unei piese de mobilă frumos finisată (Cătălin) care intră într-un circular de tăiat lemne (Larisa). La un moment dat nu-l mai auzeam pe Cătălin. Într-un fel e firească alegerea publicului prin eliminarea Larisei.

Nu mi-a plăcut atitudinea lui Octavian din culise, când a început să își conteste propria alegere a piesei, dând cumva cu piciorul în efortul făcut de Anda Adam de a-l ajuta. Nu se face așa ceva, și cred că publicul îl va taxa pentru chestia asta.

Competiția a ajuns într-o fază interesantă în care e aproape imposibil ca să zici care e mai bun sau favorit. Dacă anul trecut Cătălin, Andreea și Alexa erau favoriți cu mult înainte de finală, acum nu se întrevede nici măcar un favorit, iar asta îmi place.