Cele mai bune 5 jocuri din toate timpurile

Creatorul popularului joc Bioshock, Ken Levine, a făcut recent topul celor mai bune 5 jocuri din toate timpurile, în care nu figurează ultima s-a mare creație. Topul său a fost o mare surpriză pentru mine, deoarece coincide în mare parte cu alegerile mele. Dacă el a ales: 1) Civilization IV, 2) World of Warcraft, 3) Heroes of Might and Magic II, 4) Zelda – A Link to the past, 5) Beyond Good And Evil… alegerea mea ar fi:
voltara-city-crop.png

  1. Cilvilization
  2. Heroes of Might and Magic 2
  3. World of Warcraft
  4. Chronotrigger
  5. The Longest Journey

Fiind un top 5, este foarte greu ca să alegi, dar am pus Civ pe primul loc pentru complexitate și pentru echilibrul aproape perfect între strategie, dezvoltare, istorie, evoluție, diplomație, comerț și tehnologie pe care îl oferă. Heroes este o alegere firească tot pentru faptul că jocul defunctei companii 3DO, este o capodoperă din toate punctele de vedere, inclusiv din punct de vedere artistic. E un joc care m-a făcut să iubesc genul fantasy, jocuri, filme sau cărți.

Zelda e un joc de consolă – SNES (Super Nintendo) și cu toate că mi-a plăcut enorm, am ales Chronotrigger (tot SNES) pentru povestea care se desfășoară în mai multe epoci în timp, iar acțiunile personajelor tale pot altera linia timpului.

Beyond Good And Evil nu l-am jucat, ooopsy, și de aceea am ales cel mai bun adventure al tuturor timpurilor – The Longest Journey cu April Ryan…

3 thoughts on “Cele mai bune 5 jocuri din toate timpurile

  1. beyond good and evil l`am jucat, mi s`a parut foarte interesant, personajul feminin era dragutz si trebuia sa faci poze la diversi mobi.
    topul meu ar fi : WoW, Gothic 1,2, Diablo2, Lineage2 si Clive Barker`s Undying.

  2. Motivele pentru care prefer Heroes2 sunt tocmai grafica asta frumoasă, dar și faptul că sunt mai puține tipuri de castele și creaturi (dar arhisuficiente) și eroii/castelele/creaturile sunt foarte bine echilibrate și realizate.
    Dacă ai varianta originală cu CD, muzica de pe CD, aferentă fiecărui castel este fenomenală.

Comments are closed.