Lively – cea mai revoluţionară chestie de la Google

Tocmai am testat un pic noul mod de chat imaginat de Google – Lively. Ştiţi avatarele acelea de la Yahoo, pe care le poţi îmbrăca şi cosmetiza într-o locaţie precum camera, birou, plajă şamd? Ei bine, cum ar fi ca în loc să te limitezi doar la a-ţi face un astfel de avatar, să îl foloseşti efectiv pentru chat, într-o cameră tridimensională după plac, în care să discuţi cu avatarele altor prieteni? Google a făcut acest pas prin lively, iar mie mi se pare ceva mult mai tare decât fenomenul twitter, pentru că posibilităţile acestei idei sunt extraordinar de ample. Deja am văzut o firmă din România care şi-a recreat propriul birou în care poţi intra şi purta discuţii. Mă rog, deocamdată e greu să găsesc utilitatea imediată, dar sunt convins că în foarte scurt timp vor apărea tot felul de spaţii de discuţii inedite. Un fel de Sims real sau Second Life.

Me in a Lively room

Din păcate mi s-a părut că necesită prea multe resurse. Pe un Pentium Celeron, se mişcă totul în reluare, dar calculatoarele performante sunt tot mai accesibile azi, aşa că asta e o problemă minoră. Totuşi, instalarea este foarte simplă şi totul se petrece în browser. Nici măcar nu a trebuit să repornesc Firefox.

Aştept să văd bloguri cu camere (poţi face embed la camera ta pe blog) şi manifestări online. Cred că o să mă pun să îmi fac şi eu o cameră când voi avea vreme. Am văzut nişte camere, sau mai bine zis spaţii de discuţii, foarte haioase, ca un parc de distracţii, în care puteai interacţiona cu anumite obiecte, totuşi cam limitat deocamdată. Varietatea este foarte mare şi sunt curios când vor apărea primele spaţii World of Warcraft pentru Lively.