A disparut Romantic FM

Adesea ne obisnuim atat de mult cu niste lucruri, incat nu le apreciem decat atunci cand nu mai sunt. E normal sa fie soare, dar cand vin niste ploi si racoare, parca era mai bine cand era cald.

Eu sunt obisnuit sa ascult muzica buna si se intampla ca preferintele mele muzicale sa coincida cu muzica buna (nu, muzica buna nu este neaparat tot una cu muzica preferata). Intr-o zi, am constatat cu colegii de servici ca ne deranjeaza ceva la radio, dar nu intelegeam ce. Aveam fixate radiourile pe Romantic. Ne-am zis, astia ori s-au tampit, ori au bagat ceva emisiune pentru clubberi si gargara semiamuzanta de dimineata. Ca o precizare, pe mine ma enerveaza emisiunile de dimineata in care doi incearca sa fie amuzanti si sa ma distreze. Ba, e luni dimineata, ce dracu, cu exceptia cazului in care plec in concediu, nu imi vine sa rad! Apoi cred ca nici Benny Hill nu era amuzant in fiecare dimineata, mai ales cu o audienta de oameni imbufnati, buimaci, nervosi in trafic si cu gandul la servici, deci doi baieti de la radio nu au cum sa ma amuze zilnic decat daca is baut si vesel sau vin la 7 dimineata direct de la un chef.

Din pacate, Radio Romantic FM nu mai exista decat in Bucuresti, fiind inlocuit de alt post, nu ma intereseaza care. Sorin Oancea, actionar Antena 3 si administrator News FM, din cadrul Intact:

In urma unei analize in grup s-a ajuns la concluzia ca este mai bine sa lansam un radio comercial national, in loc de un radio de stiri

Bine dom’le, inteleg ca afacerea mergea cum mergea, dar cu muzica cum ramane? Parerea mea e ca atunci cand esti ditamai trustul, iti poti permite niste afaceri pentru blazonul tau de supertrust, sa arati ca ai si tu o sensibilitate acolo, o pasiune pentru frumos, pentru calitate, asa cum faceau cei mai bogati oameni din antichitate pana in prezent care investeau in arta si frumos.

Romantic FM se poate asculta online – http://www.romanticfm.ro/index.php?c=live

25 thoughts on “A disparut Romantic FM

  1. La Ploieşti a dispărut Radio Romantic!!! Era singurul post curat, fără vorbărie aiurea, fără reclame şi gălăgie aiurea…. !

    Asta e metoda aplicată de postul zu pentru a atrage ascultătorii ??? Aşa se impune ???
    Halal lor, pentru “managementul” acestei afaceri !
    Să ştiţi că EU nu ascult zu!

  2. La Targu Mures nu mai merge Romantic FM , in schimb e Radio ZU…..Nu stiu de ce tot ce e bun si frumos in tara asta trebuie stricat….

  3. Radio Zu a inlocuit Romantic FM in toata tara, si nu se mai poate asculta la radio decat in Bucuresti. In schimb se poate asculta online, dar cati se deranjeaza pt asta, iar in masina nu ai net.

  4. nu prea ascult radio, mai mare in surdina in birou dar ma enerveaza emisiunile de dimineata la maxim. de obicei toti fac niste glume semi-obscene care nu le duc pana la capat ca vezi-doamne nu pot sa spuna asa ceva in direct, atunci de ce naiba mai aduc subiectul in discutie?

  5. Pai glumele cu tenta sexuala sunt cele mai facile si pe intelesul oricui. Daca esti subtil, nu mai esti comercial… bine trebuie sa fi si inteligent pt glume subtile, asta e alta poveste 😉

  6. M-AM INTREBAT DE MULTE ORI CINE O FI FINANTATORUL ACESTUI POST EXTRAORDINAR-ROMANTIC FM-FARA GARGARA INUTILA SI FARA MELODIILE ZORNAITOARE DE LA RESTUL POSTURILOR!
    ACUM AM AFLAT NU ESTE MAI NOBIL DECAT ALTII! TOT BANII CONTEAZA!
    A MURIT ROMANTIC FM!
    NU NE RAMANE DECAT SA ARUNCAM APARATELE DE PE AUTOTURISME!

  7. Si eu cand spuneam ca nu-mi place sa ascult dimineatza emisiuni gen Carcotasii, ai spus ca-s baba si de moda veche.
    Na, acu intelegi de ce ascult Europa Fm? Bine, mai nou nici matinalul lor nu e departe de cel al carcotasilor, dar totusi e oleaca mai bun …

  8. Lili, nu e vorba numai de emisiunea vorbareata de dimineata, ci de muzica postului. Iar stii ca mie muzica Europa FM nu-mi place pt ca mi se pare prea comerciala si facila. Da, sunt multe hituri si nume mari, dar cu piesele cele mai facile. Romantic era mai de nisa, si mai interesant, tocmai pt ca era de nisa. A, si cei doi de dimineata de la Europa FM (Monica Anghel) ma exaspereaza. Nu au deloc haz. Cred ca si aia de la Zu sunt mai interesanti

  9. Pacat ca a disparut postul romantic fm ,din pacate atunci cind nu ai posibilitatea sa l asculti pe internet ce poti face?Era cel mai bun post de radio si speram sa poata fi receptionat din nou in tara.Mulumim!

  10. Pe cine a deranjat Radio Romantic ? Chiar ca nu a mai ramas nimic de ascultat la radio. Pacat de aparate. Teodor , ai dreptate.

    Szen Ioan – Brasov

  11. Gheorghe, d-asta nu mai exista Romantic: nu aducea bani. Obrazul Voiculescian se tine cu bani seriosi, nu cu orice. Nisa oldies but goldies nu aduce bani intr-o tara in care manelele dau tonul si super-mega hiturile dance sunt cele mai ascultate chestii muzicale.
    Europa Fm a gasit o cale de a rezista pe piata: iti ofera melodii vechi, hituri arhicunoscute de toate varstele, alternate cu piese de actualitate. De asta se numeste Adult Contemporary.
    Asculta Info Pro. Ai sa observi ca in weekend au muzica super faina, mai faina decat cea de la Europa FM.

  12. Nu ascultam prea mult radio romantic, dar cand nu il mai gaseam i-am simti lipsa destul de tare. Restul posturilor nu imi plac, ori au prea multe stiri, ori se vorbeste prea mult, ori e prea multa publicitate, sau toate astea la un loc. Era cumva ca defunctul radio Analog din Timisoara.

    Dar cum ziceam, nu cred ca acest radio trebuia neaparat sa fie profitabil. Cand esti un mare trust iti permiti sa sustii anumite lucruri pt calitate, pt nisa pt muzica in sine… dar cine stie, poate nu sunt asa un trust mare, pana la urma

  13. Fenomenul se incadreaza in tendintele societatii: goana dupa prostul gust aducator de bani.
    Un alt post care ne scuteste de gargara de prost gust si reclame asemenea este Radio Trinitas, iar muzica difuzata este de calitate, de toate genurile (clasica, usoara, populara, religioasa).

    Lucian

  14. NU TREBUIAU SA SCOATA RADIO ROMANTIC.
    AM INCERCAT SA ASCULT RADIO ZU. DIN PACATE NU MERGE CEVA….SI MA REFER LA “PREZENTATORI” SI BINE INTELES LA MUZICA . NU VREAU SA JIGNESC. INSA DE LA RADIO ZU , A RAMAS DOAR RECLAMA DE DINAINTE DE LANSARE. ATAT.

  15. DE CAND A DISPARUT RADIO ROMANTIC ,IN MASINA AM TRECUT LA SCULTAT MUZICA INREGISTRATA PE CD. SI DIN CAND IN CAN EUROPA FM . IN REST, “TOTUL E TACERE” .AIA HOTI, ASTIA HOTI…MAMA LOR LA TOTI.

  16. vreau radio ROMANTIC inapoi in Timisoara!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  17. Cei din Timisoara pot asculta (88.8) , West City Radio. Muzica e super, eh, au si o emisiune religioasa intre 18-19, dar in rest seamana cu romantic. Doar ca e publicitate cam multa, stiri locale, si ceva vorbarie, dar nu se compara cu celelalte

  18. si eu vreau radio romantic la radio, era chiar singurul post de radio la care se aplica ‘muzica nu vorbe’. a ramas europa fm, dar tot nu este ca romantic fm.

  19. regret,si eu,disparitia postului”Radio Romantic”. Cu el”ma culcam”,cu el ma trezeam, adica radioul meu nu se oprea deloc.La servici,la fel.Acum am un alt post la care tzin:Radio Guerilla:DA SI MULTA MUZICA VECHE(dupa masa,cu precadere).E bun si atat!

  20. Postul “Romantic FM a fost singurul post de radio logic si de bun simt.Comentarii punctuale si muzica adevarata, NU ZGOMOT.Acum la orice post FM ascultam zgomote si urlatori.Pe internet este bine dar nu-i totuna cu Radio.Nimic bun nu dureaza la noi .Motive sau pretexte se gasesc oricind.PACAT

  21. Au distrus singurul post de radio adevarat….singurul cu muzica adevarata si nu zgomot…imi e lehamite de cei care au hotarit acest lucru…rusine!

  22. Pacat. Plecam la drum si ascultam romantic. Acum in masina e liniste. Sa va fie rusine ca nu mai avem postul de radiom romantic. Si ma rog de ce nu-l desfintati si in Bucuresti? Sa va fie rusine!.

  23. Am aflat cu uimire si cu mare parere de rau ca in afara Bucuresti-ului nu se mai poate asculta Romantic. Mare pacat!!
    Din cite stiam si apreciam acest lucru, grupul Intact mi se parea a fi cel mai serios,profesionist! Credeam ca acest trust are ca deviza calitatea serviciilor oferite tuturor ascultatorilor!!
    Stimati/stimate conducatori ai acestui trust oare calitatea indoielnica a unor emisiuni din cadrul postului ZU nu va da de gindit? Oare toti ascultatorii trebuie sa asculte glumele semidocte ale tinerilorBuzdugan/Morar.??
    Chiar nu se poate face nimic si pentru oamenii care au ceva cultura,un altfel de educatie???
    Chiar credeti ca intereseaza pe toata lumea actiunile de salvare ale unor cluburi/discoteci precum cel de la Lehliu?? Salvarea altor lacase de cultura nu va intereseaza???
    Oare ascultatorii trecuti de 35-40 ani care au ascultat cindva muzica unor titani ai genului precum Charles Aznavour, Frank Sinatra, Tom Jones si care nu locuiesc in Bucuresti nu mai au dreptul sa asculte muzica buna??
    Simata doamna Camelia Voiculescu,domnule Dan Voiculescu sa stiti ca si in provincie sunt intelectuali adevarati !!!
    In speranta ca si acest protest al meu va ajuta in luarea deciziei de a relua transmisia /receptia Romantic Fm in toata tara, va ASIGUR DE INTREAGA MEA CONSIDERATIE,

  24. Vreau sa realizez cateva proiecte culturale impr
    euna cu SANDRA STOICESCU.Cum sa o contact
    ez? Astept mesaj prin SMS la nr.0729825710
    ori la davidioan09@yahoo,com
    Va multumesc

Comments are closed.