Placerile toamnei

Mie imi place toamna timpurie, cand parca fiecare frunza are o alta nuanta de galben sau rosu si cand soarele arde obosit, lasand umbre lungi si ciudate peste iarba acoperita de frunze. Fiecare anotimp are farmecul sau, si de asta nu am un anotimp preferat, dar ce imi place mie toamna sunt roadele – nucile, alunele, strugurii si mai ales castanele.

Castane prajite [640×480]In fiecare an am parte de un festival al vinului in zona, si de abea il astept, dar nu pentru vin, ci pentru castanele prajite pe care le cumpar fierbinti la preturi cam mari, dar nu e bine sa te uiti la bani cand vrei sa iti faci o placere. Nu demult, a fost din nou Festivalul Vinului, la care m-am delectat cu.. castane (nu cumpar vin de la festival, Lilisor a aflat pe propria-i piele de ce, mai bine il iau din magazin). Cand eram copil, ma uitam la mama cum le facea pe plita, 5 deodata… era un chin, chiar daca nu eu le scoteam din foc 🙂 Mirosul e grozav. Defapt mie mi-a placut din totdeauna sentimentul acela pe care il ai, cand stai langa soba sau aragaz si se pregateste ceva bun, iar afara este urat si frig. Probabil intr-o viata anterioara am fost purcelusul din casuta de caramida!

Sper ca v-am facut pofta de castane 😀

8 thoughts on “Placerile toamnei

  1. @Nabbu: Poti sa incepi cu un piure de castane la un local bun. 🙂 Sau sa mergi la Baia Mare la sarbatoarea castanelor. 😀
    @Sirg: Da, probabil ai fost purcelul si cineva te-a mancat. 🙁

  2. au gust bun, ultima oara am mancat acasa, a copt mama niste castane, a gasit de vanzare in piata.

  3. Piureul de castane din comert nici nu se poate compara cu castanele coapte pe jar si desfacute imediat … daca le maninci asa fierbinti ramii cu un gust de ‘data viitoare’ 🙂

  4. Nu comparati pireul de castane cu cele prajite si fierbinti din poza. Tot farmecul lor e in a le manca prajite si calde, dar din pacate nu toata lumea stie cum se prajesc.

  5. Pingback: Castane prăjite

Comments are closed.