Obama presedinte

“Change has come to America” – Obama castiga cu 349 vs 147 de voturi impotriva republicanului McCain si devine primul presedinte de culoare din istoria SUA.

Nu prea ma pricep la politica de peste ocean, dar mie mi se pare un lucru pozitiv. Inseamna ca americanii au vrut cu adevarat reforma si o schimbare la fata a tarii lor, de au trecut peste orice prejudecati legate de rasa, varsta sau experienta (Obama nu are prea multa experienta pe plan national). Presidentia lui W. Bush a fost un dezastru, care a purtat o politica ce apartinea mai mult epocii razboiului rece decat mileniului trei, si care a transformat SUA intr-un fel de Uniune Sovietica a vestului.

Acum ar fi timpul ca America sa opreasca razboaiele si perpetuarea paranoiei terorismului in lume, si sa se ocupe mai mult de mediu si dezvoltare, lucruri de care am beneficia cu totii. Pana la urma, pentru asta a fost ales Barack Obama.

P.S. Cine s-ar fi gandit in vremea lui Lincoln, pe timpul sclaviei negrilor, ca peste nici 150 de ani va fi ales un presedinte negru?

9 thoughts on “Obama presedinte

  1. Ultimul lucru la care mă aştept de la americani e să se ocupe de mediu. Tocmai ei, care propagă modificarea genetică a alimentelor.

  2. Cred ca in adincul sufletului, toti negrii american s-au gindit la ziua in care unul dintre ei va ajunge presedintele tarii.
    … intr-un fel era inevitabil ca acest lucru sa nu se intimple.

    Mai urmeaza ca in Satetele Unite, la viitoarele alegeri, sa fie aleasa o femeie presedinte :).

  3. O femeie de culoare impaca si capra si varza. Uffff, nu s-au gandit.

  4. Legat de comentariile lui Mircea Badea, el are cam acelasi discurs ca orice nea Gogu de la coltul blocului. El nu cunoaste si nu intelege anumite chestii.
    1) In America exista si alte partide si pot exista oricate partide, numai ca Republicanii si Democratii sunt partidele cu traditie, si evident, din acest motiv, cele mai puternice, sustinute de interese financiare si economice imense.
    2) Cele mai solide democratii din lume au un sistem pluripartit in care se disting 2 partide mari – v. Marea Britanie. Motivul e simplu – stabilitatea politica si economica, dar mai ales simplificarea proceselor legislative. La sistemul asta s-a ajuns in timp, pt ca s-a realizat ca o multitudine de partide la guvernare sau in parlament duc la tergiversari inutile, haos si instabilitate, dar si confuzie politica datorita aliantelor dintre partide mici si mari v. Romania 🙂

    Obama reprezinta grupurile de interese care l-au ajutat sa ajunga acolo, si agenda lui va fi functie de agenda acelor grupuri, dar pt ca sa poata ramane presedinte si sa isi ajute grupurile de interese, trebuie sa faca pe plac si plebei care l-a ales.. deci MB exagereaza grosier din nou. De data asta votul popular a fost covarsitor, ceea ce nu s-a intamplat la alegerile lui Bush. SI apropo, electorii sunt alesi tot de popor 🙂

    @Nabbu – eu cred ca va fi o preocupare intensa fata de mediu in urmatorii ani, pt ca americanii sunt pragmatici si au observat ca vine golful Mexic peste ei si ii ia cu tot cu case si averi, din cauza ca polueaza atata. Unul din criteriile pt care a fost ales Obama este problema mediului

  5. Pai si Bush a facut pe plac plebei? 🙂
    Nu ca vreau sa tin cu Badea, dar facutul asta pe plac e praf in ochi.

  6. Nu prea mai conteaza ca sunt alesi de popor (electorii), o data ce s-au ajuns…

  7. Sirg, fii serios. Unde sunt cele mai mari interese economice n-o să fie niciodată politici serioase de mediu. Vezi poluarea din industria auto, unde au cele mai coborâte standarde din lume.

  8. Parerea mea e ca se vor orienta catre mediu din cauza concurentei (Japonia) care vine cu solutii hibride sau alternative in industria auto. Deasemenea, renuntand treptat la controlul militar din Orientul Mijlociu (petrol), vor fi nevoiti sa adopte alte variante.

    Eu cred ca e o schimbare radicala, dar care nu va fi evidenta din ianuarie 2009. Eu nu sunt exaltat ca a iesit Obama, pur si simplu nu-mi plac comentariile tip Mircea Badea si cele care cred in teoria conspiratiei si mai stiu eu ce. Ideea e simpla – americanii pierd si au pierdut economic enorm pe plan mondial, pt ca vine China din urma si alte conglomerate economice, iar ei trebuie sa se redreseze sau sa devina un stat ca oricare altul.
    Persoane ca MB comenteaza fara ca sa tina cont de multe alte lucruri, pt ca le place sa se auda vorbind, si daca stau sa gandeasca atunci vorbesc prea putin

Comments are closed.