Finala Megastar 2008

De ce ma uit la Megastar? Simplu, pentru ca acolo am ocazia sa vad pe unii dintre cei mai talentati si mai buni tineri artisti din Romania. Pentru ca in afara catorva nume consacrate, care apar tot mai rar la televizor, scena muzicala romaneasca e saraca in oameni noi si valorosi, iar cei care mai apar raman cvasianonimi. Megastar este sansa celor valorosi de a iesi din anonimat. Deasemenea ma impresioneaza foarte mult perseverenta si tenacitatea unor tineri de a iesi din anonimatul vietii banale pe care o traim marea majoritate, iar prin efortul urias depus ajung sa atinga o stea, sa isi implineasca visul, rasplatidu-si vocatia de artist. Noi, “banalii de acasa”, avem multe de invatat de la ei, pentru ca fiecare dintre noi am renuntat odata la un vis, doar pentru ca ni s-a parut prea greu sau ca viata a fost complicata.

Dar acum voi scrie despre oameni care au reusit. Trupa Buzz, formata din Claudiu, Mihai si Amir, a castigat competitia, 60 de mii de euro de la Prima TV si un contract pe un an cu marea casa de discuri Universal. Felicitari lor, pentru ca au meritat, in special Claudiu si Mihai, care participa a doua oara, dar de data asta ca formatie. Fetele de la Pepper Girls – Jo, Laura si Raluca, au fost aproape, dar cineva a trebuit sa ocupe locul doi. Sincer, am tinut cu fetele, dar o parte din minte tinea si cu Buzz, pentru ca ambele trupe meritau premiul. Pe Jo o mai auzisem la MS1 si 2 in backing vocals, dar Raluca m-a impresionat cel mai mult prin voce, ea castigand defapt si premiul 2 la Mamaia. Trebuie sa fie foarte greu pentru ea ca sa gestioneze un al doilea loc 2, dupa peste 3 luni de munca intense in “cantonamentul” de la Megastar.

Oricine castiga eram multumit, dar “ghinionul” Ralucai  imi demonstreaza ca in viata nu e deajuns ca sa fi bun, sa ai valoare, sa muncesti enorm, si sa iti doresti ceva cu toata fiinta. Trebuie sa ai si un pic de noroc, iar norocul nu poate fi cuantificat, ca sa stim cat ne lipseste. Dar un lucru e cert – cat timp ai ceva de aratat, trebuie sa nu renunti si sa ti capul sus, pentru ca acum 2 ani Claudiu pleca de la Megastar, prematur, pe la mijlocul competitiei, iar azi a reusit ceea ce poate nici el nu credea cand s-a inscris din nou in concurs. Fetele de la Pepper Girls mi-au placut pentru ca de fiecare data creau un moment aparte, adesea exploziv si viu, ceea ce nu toate trupele din concurs reuseau. Mi-a placut ca au reusit sa exprime ca ele cred in ceea ce fac pe scena, prin atitudine.

Mi-au placut mai multe trupe, cu toate ca nu am scris saptamanal cum faceam anul trecut, dar interesul meu pentru  emisiune a ramas acelasi. O salut si o incurajez in continuare pe Bridge (sunt fan cu autograf, nu uita 😀 ) si astept concert Alien Kitten la Timisoara cat mai curand 🙂

In loc de incheiere sau recenzie banala, am sa pun cateva melodii de ale lor, pentru ambele trupe (va rog sa le ascultati)

BUZZ – Dincolo de nori (finala)

Pepper Girls – Banii vorbesc (finala)

Pepper Girls – I Don’t Want to Miss A Thing

BUZZ – A Kiss From A Rose

2 thoughts on “Finala Megastar 2008

  1. Alien Kitten? Ce nume fain! 🙂
    Frumoase si piesele, mersi ca le-ai pus.
    Si ce voci…

  2. Adica frumos cantate am vrut sa zic, ca piesele stiam dinainte ca-s frumoase. :))

Comments are closed.