Puterea muzicii

Am vazut ieri la stiri ca detinutii dintr-o inchisoare din Filipine au pregatit un moment artistic de amploare in memoria lui Michael Jackson.. Da-ti seama, niste puscariasi (erau multi, poate 100). M-am intrebat, cati oameni pot sensibiliza o intreaga planeta –pentru ca moartea lui Michael a cutremurat intreg mapamondul– si cati pot ajunge chiar si in inimile unor detinuti dintr-o tara straina? De asta zic ca puterea artelor este mai mare decat a religiei sau a politicii, arte precum muzica si filmul sensibilizeaza omul indiferent daca e sarac sau bogat, tanar sau batran, indiferent de culoarea pielii, a orientarii politice, religioase si asa mai departe. Chiar ma intrebam, daca inmormantarea marelui papa, Ioan Paul al II-lea, a fost un eveniment extraordinar, ce va fi la inmormantarea acestui simbol al muzicii pop si al catorva generatii care au crescut cu muzica lui?

3 thoughts on “Puterea muzicii

  1. Detinutii aceia sunt deja celebri in lume pentru momentele artistice pe care le pun ‘in scena’. Acuma, ca o fac de drag sau ca atcineva este master-minde-ul, nu mai conteaza. Oricum, momentul MJ a fost foarte mediatiza in occident.

  2. am vazut pe net dansul detinutilor, mi`a placut. ca ei pun in scena si alte cantece, nu asta e ideea, ci faptul ca muzica lui MJ e cunoscuta in fiecare colt de lume.

Comments are closed.