A trecut și Halloween

Piratul Mustață Albastră va fi mâncatFără a fi fan, recunosc că îmi place Halloween pentru că îmi plac costumele trăznite și nu pentru că e o sărbătoare străină. Defapt naționalismul exagerat prin care orice lucru străin trebuie evitat nu-mi place. N-aveau cum să inventeze românii tot ce e bun pe lumea asta.
A, și încă o chestie — nu mai ziceți că Halloween e o sărbătoare americană, cum am văzut în multe locuri. E o sărbătoare cu origini celtice, preluată de irlandezi și de britanici. În general se sărbătorea la fel și acum 200 de ani, minus tărăboiul media.
În World of Warcraft e un eveniment similar foarte haios, care ține aproape 2 săptămâni și are de toate: costume, călărețul fără cap, trick or treat, lilieci, pirați, măști, mături zburătoare și mulți mulți dovleci. Anul ăsta am avut un ghinion teribil și am primit mai mult “trick” decât “treat”.

În toată lumea există sărbători dedicate morților, ceva similar cu ziua morților de la noi. Probabil aceste sărbători sunt cele mai vechi din lume, pentru că spiritualitatea omului a apărut odată cu preocuparea față de fenomenul morții, sau cum ziceam eu mai demult într-o discuție: odată ce omul a început să îngroape morții înloc de a le lăsa trupurile la întâmplare.

2 thoughts on “A trecut și Halloween

  1. nici de halloweenul asta nu am avut noroc de mount. nici macar nu am vazut sa pice mountul si m`am dus destul de des , 5 summonuri pe zi (nu chiar in fiecare zi) dar 30-35 de summonuri tot am facut. sadness.
    n`am facut nici achievementul “a mask for every occasion”, imi lipsesc vreo 7 sau 8. la ala recunosc, m`am saturat sa tot vorbesc cu innkeeperul din ora in ora si am cam renuntat.
    momentan m`am plictisit de wow (nu credeam ca o sa zic asta). in afara de hard modes (pe care le detest) totul e farmat si ras-farmat si in afara de raiduri nu am altceva de facut in joc (in afara de ‘the insane’ dar…sa fim seriosi).

  2. Legat de Hallows End, eu am avut un ghinion incredibil cu al treilea personaj (nu prea am mai jucat cu celelalte recent), pentru ca imi trebuia dovleacul ala afurisit (Hallowed Helm) pentru titlul “the Hallowed”. Am toate achievement-urile de anul trecut, decand eram level 30 cu ea (si atunci a fost hardcore ca sa vizitez hanurile din Outlands). Din pacate nu am facut rost de dovleac, chiar daca am fost de cateva ori cu prietenii la HH si era sa ma omoare armata lui de soldati dovleac :))

    Eu am avut niste probleme si nu am mai jucat aproape deloc, dar iti impartasesc sentimentul… impresia mea e ca wow e un joc pe care nu-l mai recunosc, din cauza abundentei de embleme si token-uri, si cat de facil a devenit totul. Mi se pare ca a devenit un joc despre gear, se sare nejustificat de mult peste continut si poveste pentru a ajunge la level 80 unde totul se transforma intr-o rutina de gearing-up sau farm, fie ca e raiding sau pvp/arena. Cireasa de pe tort a fost “calul” lui Arthas pe care l-am vazut azi pe wowinsider… un fel de struto-camila fara nici o logica, dar cu mult bling bling. Wow e fain pentru incepatori, dar nu mai e interesant pentru veterani. Pacat.

Comments are closed.