Inginerul din Silicon Valley si ţăranul din Spania

Văd că acum diaspora e vinovată de al doilea mandat al lui Băsescu şi mi se pare regretabil că am ajuns să ne blamăm rudele şi prietenii plecaţi pentru că şi-au amintit de România. Noi ne mândrim cu elita din Silicon Valley şi râdem de ţăranul din Spania sau de căpşunari, dar acum sunt băgaţi în aceeaşi oală. Nu pot vorbi pentru fiecare, dar cei pe care îi ştiu eu, au plecat tocmai pentru că realizaseră că modernizarea ţării cu partide de tip PSD va dura mult mai mult decât pot sau vor ei să aştepte. În fond toţi avem o viaţă de trăit iar anii pe care i-am irosit în tranziţie nu se vor mai întoarce niciodată. Ei aveau nişte vise de realizat şi au sacrificat mult pentru a le îndeplini dincolo.

Realitatea e că odată ce ai trăit un pic prin occident, nu mai poţi fi minţit de demagogii din România. Nu mai poţi pune botu’ la propaganda şi manipularea jenantă pentru orice stat democratic făcută de trusturile de presă de la noi. Îţi pute pur şi simplu. Chestiile astea nu pot decât să îţi reamintească de ce ai plecat, pentru că cenzura şi manipularea nu pot ajuta la modernizarea nici unui stat. Aşa că normal că te duci şi dai un vot de blam celor care vor să ajungă la putere prin mijloace de tristă amintire.

Ar trebui să avem încredere în votul celor din diaspora, pentru că România se vede altfel de acolo şi întotdeauna cei care s-au întors din occident, au venit cu o mentalitate mai sănătoasă şi cu mai mult bun simţ.

5 thoughts on “Inginerul din Silicon Valley si ţăranul din Spania

  1. Depinde din ochii cui se vede Romania de dincolo. Daca se vede prin ochii unuia care n-a fost in stare sa termine 3 clase, eu zic ca ma pot lipsi de viziunea lui inovatoare asupra Romaniei.

    Daca vorbim intr-adevar despre ingineri de Silicon Valley, e alta poveste, da’ de obicei oamenii aia au prea mult de lucru incat sa-si permita sa emita ipoteze de imbunatatire a imaginii nationale. Pentru ca totusi, omu’ ala s-a dus acolo sa fructifice un vis printr-o oportunitate care i-a fost oferita si de care trebuie sa profite la maxim.

    Oricum niciunu’ din inginerii din Silicon Valley nu se va-ntoarce prea curand sa traiasca in Romania dupa ce-a s-a adaptat in civilizatie si a gustat din corectitudine si cultura bazata pe performanta…

  2. Raka, pînă şi ăla cu 3 clase mai prinde ceva dincolo, şi învaţă ceva mai multă civilizaţie decât prietenul lui cu 3 clase care a rămas acasă. Poate vrei să muţi subiectul în zona celor care au plecat la furat şi cerşit, dar sincer, mă îndoiesc că acei oameni au mers zeci sau sute de kilometri ca să stea la coadă pentru a vota.

  3. Exact asta vroiam sa spun si eu. Singura chestie e ca nu am scris-o, dar o impartasesc de cate ori am ocazia sustinatorilor Geoana.

  4. De cand te pasioneaza atat de mult politica? Nu de alta dar deunazi ma blamai de fiecare data cand indrazneam sa scriu cateva propozitii despre politica …

    In alta ordine de idei, eu le-as interzice puscariasilor si criminalilor sa mai voteze. Ca nici unul nu-si recunoaste vina, toti incearca sa manipuleze judecatorul, sa para nevinovati, sa iasa din inchisoare pentru a-si vedea de treburi mai departe etc.
    Nu e o comparatie cu diaspora, departe de mine gandul asta, mai degraba ar fi o comparatie cu clasa politica. E pur si simplu o prostie ce mi-a trecut prin cap dupa ce m-au enervat vecinii cu bormasina la ora 10 noaptea 🙁

  5. Am considerat că miza acestor alegeri a fost suficient de mare încât să schimb un pic direcţia blogului pe perioada alegerilor. Apoi, dacă stau să mă gândesc, tocmai faptul că românii au tratat cu scârbă, indiferenţă sau agresivitate politica ne-a pus în faţa unor alegeri nu tocmai fericite. Deci avem clasa politică pe care o merităm. Eu îmi amintesc că scriai despre politica din Oradea, despre candidatul Bolojan, şi apoi ai mai scris despre niste liberali. Mie nu-mi place când se discută despre PNLişti ca despre nişte liberali, pentru că sunt orice, numai partid liberal nu. Alipirea lor totală şi nenuanţată de PSD vorbeşte de la sine. Din punctul meu de vedere, PNL e un partid nociv, pt că amăgeşte tinerii şi oamenii cu convingeri de drepta. PNL este demult un aliat al PSD, iar atitudinea lui Crin a dovedit-o. Este ireal ca după ce un partid de centru dreapta câştigă alegerile prezidenţiale, partidul liberal să mai stea pe gânduri şi să se gândească la opoziţie. Aşa ceva nu vezi in Europa.

    Legat de puşcăriaşi, din câte ştiu eu, nu toţi au drept de vot, pentru că în anumite cazuri, drepturile cetăţeneşti se pierd. Oricum, ideea ta e nedemocratică, pentru că nu toţi sunt închişi pe viaţă. E cam acelaşi lucru ca şi cu diaspora. Puşcăriaşii sunt închişi, iar cei din diaspora nu sunt în ţară. E discutabil care dintre aceste categorii sunt mai bine informate. Probabil că diaspora e mai bine intenţionată.

    Pt vecini nesimţiţi sună cu încredere la poliţia comunitară, dacă vecinii nu înţeleg cu frumosul.

Comments are closed.