Care e treaba cu cătușele?

Dan Diaconescu in catuseMă uit peste presa de la noi și nu înțeleg un lucru. De ce li se pune cătușe oamenilor care sunt duși în arest preventiv, mai ales când e vorba de persoane publice sau pur și simplu oameni care n-ar fi în stare să învinețească nici un ochi de muscă. Mă refer la cazul patronului OTV Dan Diaconescu, care a fost reținut pentru acuzația de șantaj și alte mizerii. Eu nu-l văd pe Diaconescu fugind, sau punând la pământ namilele acelea de agenți de poliție care îl escortează. De ce e nevoie de spectacolul ăsta penibil cu cătușe?

Nu vreau să îi iau apărarea lui DD, nu mă interesează foarte tare cazul, dar nu pot să remarc că nu este singurul care e purtat în cătușe, ca un infractor violent, de la camera de audieri la mașină și în arest.
Din câte știu eu, omul e nevinovat până se pronunță justiția, și până atunci e cel mult un suspect, nu un condamnat, adică un om cu drepturi ca oricare altul. Mie mi se pare că se face un fel de circ pentru șifonarea imaginii publice, lucru pe care l-am văzut de mai multe ori când erau aduși politicieni la DNA pt audieri. Nu e și asta o chestie ce ține de decență și civilizație?

6 thoughts on “Care e treaba cu cătușele?

  1. Pe mine nu m-ar mira sa fi cerut el expres catusele. Uita-te la modul ostentativ in care le afiseaza in fata camerelor. Vezi tristete sau suparare pe chipul lui? Sau rusine? Eu vad subiec de dezbatut in direct, la emisiune, acum ca Elodia s-a cam dus pe apa sambetei dupa 8 sezoane… 😉
    Eu zic ca e doar perdea de fum, care sa duca la un mini-circ mediatic din care-i va scoate lejer audienta la propriul post de televiziune 🙂

  2. Totul e o treabă de publicitate, deja de vreo 3 zile numai despre asta se discută şi o imagine cu un om ca D.D. în cătuşe aduce o publicitate enormă, e cam aceeaşi chestie cu ce s’a întâmplat cu Gigi Becali în urmă cu ceva timp.
    Sunt puţin curios care va fi deznodământul 🙂

  3. Deci voi ziceți că acuzații cer cătușele? Ar fi o chestie să-și aducă niște cătușe de acasă 🙂 Totuși, DD și Becali nu sunt singurii care au fost purtați așa pe sus încătușați pentru circ mediatic. Eu zic că e o lipsă de decență și civilizație, deși personajele respective îmi sunt antipatice.

  4. Eu nu sunt deloc curioasa ce o sa se intample cu DD. Intrebarea mea e urmatoarea: un om de rand e dus in catuse la politie cand e arestat sau nu?
    Daca da, cu ce sunt astia diferiti de ar trebui sa li se acorde drepturi speciale?

Comments are closed.