Va place CM de fotbal 2010?

Au fost mai multe meciuri pe care le-am așteptat și cu toate că unele au fost interesante, altele m-au dezamăgit. Dar suprizele au venit evident de acolo de unde nu mă așteptam și anume de la echipele “outsider”. Dacă impetuoșii francezi, pretențioșii italieni și aroganții englezi au plecat destul de rușinos acasă, alte echipe mai mici, tac și fac, lucru care mă duce cu gândul la comparațiile tipice, noi vs ei. Unul din meciurile fabuloase de la acest campionat a fost mai slab cotatul (inițial) Uruguay – Ghana, care s-a transformat într-un meci cu tot tacâmul: ratări, răsturnări de situație, tensiune, mult dramatism pe final și lovituri de departajare.

Gyan

Gyan

Legat de Uruguay – Ghana, sunt câteva lucruri care mi-au plăcut. În primul rând tăria de caracter a unui jucător ganez (Gyan), care după ce a ratat penalty-ul care ar fi încheiat meciul la finalul prelungirilor, a avut curajul de a reveni și de a fi primul care execută penalty-ul, marcând pentru echipa sa. Poate pare puțin, dar când ai o astfel de miză istorică, e foarte ușor să îți pierzi cumpătul și acest jucător a avut puterea psihică, după 120 de minute de meci să revină și să reușească.

Suarez își salvează echipa de la gol în minutul 120

Suarez își salvează echipa de la gol în minutul 120

Faza care a dus la penalty iar a fost ceva rar întâlnit în fotbal, în minutul 120, Suarez apără mingea cu mâna, într-o aglomerare generală din careul uruguaian, perfect conștient că echipa sa va primi un penalty iar el cartonaș roșu. Dar a fost un risc asumat, pentru că în minutul 120 chiar nu mai conta, iar gestul său a dus la calificarea echipei sale, lucru pe care probabil nu l-a realizat în acea fracțiune de secundă.

 

Se vede cât de mult contează moralul în fotbal, de vreme ce moralul a crescut instantaneu în tabăra Uruguaienilor după ratarea lui Gyan și s-a prăbușit în echipa ganeză care cu câteva secunde în urmă domina jocul. Mi-a plăcut și ultimul penalty, acea execuție cinică — scăriță — a acelui uruguaian, care precum un jucător de poker a mimat fața unui om nesigur care va rata, în spatele căreia era un “asasin” calculat, pentru că dacă ești nesigur nu riști cu o asemenea execuție.

Pâna la urmă, cei care își doresc cu adevărat victoria și dau totul pentru a o obține câștigă, și cred că asta a făcut diferența între echipele cu blazon, care au plecat repede acasă, și cele mai mici care au ajuns până în sferturi sau semifinale.

Nu pot să nu mă gândesc la ai noștri, la biata noastră națională, o fantomă a unui trecut altă dată glorios. Oare ce campionat are Ghana de a produs astfel de jucători luptători? Sau Uruguay, Paraguay sau alți outsideri?

P.S. Pronosticuri?

4 thoughts on “Va place CM de fotbal 2010?

  1. Eu ma întreb daca olandezii nu vor fi in stare sa strice jocul precis al germanilor… sincer eu nu ma asteptam la dezastrul cu Argentina, speram sa ii vad pe ei in finala, sau cel putin sa nu piarda asa de penibil. Imi pare rau de Messi, un jucator atat de valoros sa nu marcheze deloc la mondial e pura nesansa. Au marcat fundasi goluri memorabile…

  2. Buna ziua, va trimitem acest mesaj in speranta ca poate va intereseaza un traffic analytics, este vorba de http://www.WTStats.com.
    Putem sa oferim urmatoarele:
    Complet gratuit!
    Nu avem reclame ascunse in website sau in codul de tracking.
    Statistici in timp real. Traficul este monitorizat in fiecare secunda.
    Statistici organizate pe perioade de timp: zile, stapamani, luni.
    Statistici legate de referreri.
    Statistici despre browserele folosite de catre vizitatori.
    Statistici despre sistemul de operare folosit de vizitatori.
    Detalii despre rezolutiile folosite de catre vizitatori.
    Fara limitari de date. Nu vom sterge sau limita niciodata statisticile dumneavoastra.
    100% Privat. Pretuim intimitatea dumneavoastra, de aceea statisticile pot fi facute private.
     
    P.s. Au fost multe suprize la CM, una e Argentina iar cealalta Brazilia, shame on them. Oricum, Germania va castiga campionatul mondial, sper.

Comments are closed.