O siglă reușită :)

Siglele reușite sunt opera unor designeri peste medie care pe lângă faptul că reușesc ce și-au propus prin sigla respectivă, ne arată subtil că sunt oameni inteligenți care fac o mulțime de conexiuni. De foarte multe ori reacția mea a fost admirație + o doză de frustrare de genul “eu de ce nu m-am gândit la soluția asta”. Un logo reușit îți place de la prima vedere, dar unul cu adevărat bun e ca un puzzle care îți pune simțurile și mintea la încercare.

Spartan Golf Club logo

Spartan Golf Club logo

Iată una din siglele care mi-au provocat admirația. Inițial pare greu să combini într-un logo două noțiuni care nu au nimic în comun, spartanii și golful, deși este clar că numele clubului de golf vrea să sugereze un mediu exclusivist și foarte competitiv.

Soluția la îndemână e să te joci cu niște fonturi, de regulă greco-romane, să înlocuiești un “O” cu o bilă de golf și gata sigla. Dar designerul s-a gândit la un joc vizual, la o imagine dublă care păcălește ochiul și te face să stăruiești asupra imaginii, combinând profilul unui soldat spartan cu coif, cu imaginea unui jucător de golf care lovește cu crosa.

Vezi și:

2 thoughts on “O siglă reușită :)

  1. e chiar cool ca in jocurile cu golf ai arcul ala de cerc care iti arata viteza loviturii.
    and those won`t dine in hell, but in a nice restaurant :p

  2. Unii sunt facuti pentru design si advertising. Stiu exact ce si cum si ideile le zboara prin cap ca avioanele pe cer.
    Am vazut insa undeva pe net si reversul medaliei, adica unele dintre cele mai nefericite logouri. Daca mai gasesc linkul ti-l trimi. sunt extrem de comice si de prost facute si gandite. 😛

Comments are closed.