Idei pentru mărțișor 2012

Cred că anul trecut pe vremea asta era mai cald, sau cel puțin eram mai bine dispus. Nu mă refer în general ci legat de tradiția noastră numită mărțișor. De la o vreme mi se pare o sărbătoare kitsch, o zi pretext pentru ca să se vândă toate prostiile care n-au nici o legătură cu mărțișoarele de altă dată. Îmi place originalitatea, dar totuși mărțișorul e o chestie de purtat ca broșă, nu suport de pahare sau tablou.

Dacă și anul trecut aveam iluzia că le-am văzut pe toate, azi am văzut mărțișoare la super ofertă în Auchan, cred că erau la kil. Dar, altfel, la micul întreprinzător totul e unicat, fabricat manual, ecologic, bio, 100% original, din argint, aurit, din cobalt, sticlă de murano, ceramică, porțelan, rocă selenară și dinte de dinozaur, și acela de lapte. Chiar și mărțișoarele Hannah Montana sunt originale, semnate chiar de Miley Cyrus, cu pix original, de mărțișor care scrie alb-roșu.

Marțișor pe băț :P

Marțișor pe băț 😛

Din păcate (?), au trecut cam 10 ani decând nu mai mă ocup cu mărțișoare, pentru că acum am o idee și poate mă citește un mic întreprinzător pentru anul viitor — mărțișoare comestibile. De ce să ne chinuim atâta cu alesul mărțișoarelor care oricum ajung la coș, sau într-o cutie de pantofi undeva, când iată, dintr-o dată problema ar putea fi simplu rezolvată fără atâta risipă de energie creativă! Niște bomboane alb-roșii, o ciocolată glazurată de mărțișor, un covrig pictat sau niște chipsuri asortate, azi cu chimicale poți face orice!

Eu la anul aș vrea, de exemplu, să-mi servesc colegele dintr-o cutie cu fondante de mărțișor, cu răvaș după caz, ca să nu se piardă din specificul tradiției!

P.S. Cireașa de pe tort anul acesta au fost “mărțișoarele” din mecanisme de ceas de damă. Până la 17 rubine!