Un nou muzeu

Ce ceva vreme Google ne suprinde cu tot felul de proiecte. Deși unele sunt rateuri (lively, buzz, wave, etc), altele sunt idei grozave care prind la public și devin un succes.

Unul din proiectele mele preferate de la Google este Google Earth, o chestie care era de domeniul SF acum 15-20 de ani. Cu timpul Google Earth a evoluat, cuprinzând hărțile detaliate ale Lunii și planetei Marte dar și un planetariu virtual.

National GalleryDe la Google Earth la StreetView n-a fost “decât un pas”, iar odată pusă la punct tehnologia StreetView s-a trecut la Google Art Project, un fel de StreetView prin muzeele lumii.

Proiectul e relativ la început, dar pentru iubitorii de artă, șansa de a te plimba din tastatură, ca într-un joc 3D, prin marile muzee ale lumii, este de neratat.

Fiecare muzeu are pe lângă traseul 3D interactiv, un catalog al lucrărilor cu imagini de o rezoluție incredibilă și detalii despre lucrare și artist. Nu întotdeauna ai timpul necesar pentru a vizita un muzeu, sau adesea trebuie să îți limitezi vizita la câteva lucrări importante, dar cu Google Art Project poți revizita orice mare muzeu oricând dorești.

Îmi amintesc când am fost în Florența, n-am avut timp să vizitez muzeul Uffizi, deși trecusem pe lângă el și îmi părea rău pentru că tare îmi doream să văd capodoperele maeștrilor italieni la ei acasă. Acum, prin Google, pot da într-un fel timpul înapoi 🙂

5 thoughts on “Un nou muzeu

  1. Mi-ai dat o idee minunata cum sa-mi petrec cateva ore frumoase la sfarsit de saptamana.

  2. M-am bucurat degeaba. Iata ce mi se afiseaza :

    Your client does not have permission to get URL /museums/uffizi/the-birth-of-venus from this server. (Client IP address: 80.191.193.2)

    You are accessing this page from a forbidden country.

  3. Prin proxy nu pot pentru ca imi filtreaza Iranul … pot incerca insa cu un program care  sa sparga filtrul muzeului .  Am in dotare unul destul de eficient  dar are dezavantajul ca-mi scade foarte mult viteza computerului 🙂

Comments are closed.