Despre fenomenul pitzipoanca

De o vreme a apărut o nouă moda în lumea blogurilor, şi anume să faci băşcălie de poze luate de pe reţele gen hi5. Nu mă deranja chestia asta ca fapt divers, numai că de un timp, chestia asta s-a transformat într-o manie pe care nu o mai înţeleg. La început, umăream şi eu pitzipoanca.org şi cocalari.com dar impresia mea e că totul a devenit cantitativ şi gratuit. Oricât ai încerca să o scalzi, un blog “pamflet” cu tot felul de penibili fără simţul ridicolului este până la urmă tot o palmă dată la căcat. Ce a început demult pe bloguri cu tradiţie în caterincă, precum gigel.org, a prins amploare pe cocalari şi pitzipoanca, iar bloguri din astea continuă să se deschida, de exemplu hai6.net. Alţi blogheri deschid rubrici de genul “târfuliţa săptămânii” ş.a.m.d. Nu înţeleg de ce, dar în fine.


Mie mania asta mi se pare ca un viral cu un banc prost, pentru că până la urmă faci o băşcălie ieftină pe seama unor amărâţi şi blonde proverbiale care nu merită nici 1 minut din timpul tău liber. Da, ok, râzi un pic la cafă dimineaţa înainte să te apuci de treabă, dar după părerea mea, dacă stai să râzi de toţi proştii nu eşti nici tu mai breaz, pentru că omul inteligent îşi vede de treaba lui şi merge mai departe.

Am râs ce am râs, dar acum am reacţia asta nu pentru că aş fi apărut eu pe cocalari sau pentru că îmi e ciudă pe “succesul” lor, ci pentru că îmi e silă să văd cât de răi şi gratuiţi sunt unii oameni care comentează pe acolo sau chiar şi autorii posturilor. Departe de mine să iau apărarea pitzipoancelor — fauna mall-urilor şi a cluburilor de fiţe — dar sincer, nici voyeuriştii care vizitează blogul nu sunt mai breji. Mentalităţi de genul, “bă ce proastă e asta, dar ce aş fute-o”, sau “uite la târfa asta LOL” trădează un cocălărism intelectual la fel de penibil ca şi cel vizual. Ca să nu mai zic de cei care trimit poze la blogurile astea pentru a se răzbuna pe foste prietene sau de ciudă că nu s-au putut cupla cu o “bunăciune” din şcoală. Internetul a schimbat mult societatea, în sensul limitării intimităţii — vrei nu vrei eşti pe net odată ce vrei să arăţi nişte poze prietenilor, şi ce mi se pare mie imoral, e să iei pozele oricui, indiferent cum e, şi să îţi dai cu presupusul despre o persoană pe care nu o cunoşti, făcând-o de toată jena la tine pe blog, inventând un scenariu cât mai de cocălar, chestie care se face la pitzipoanca.org. Nu spun că majoritatea care apar acolo nu merită o palmă peste bot şi un duş rece, deşi ei nu se vor trezi niciodată din iluzia că “au valoare”, sunt cei mai tari, iar fraierii îi invidiază.

Lumea ar trebui să se uite mai mult în propria ogradă decât peste gard. Şi ce dacă nu îmi plac manelele — dacă aş asculta zeci de manele pe zi, cu care să fac un sait de băşcălie pamflet cu manele, tot un manelist aş fi. Dubla coclalari – pitzipoanca ar avea valoare dacă ar fi mai mult decât nişte tabloide de scormonit în groapa de gunoi hi5 Romania, dacă ar avea şi alte posturi, dacă ar avea atitudine şi ceva de zis în afară de băşcălia care e la îndemâna oricui.

23 thoughts on “Despre fenomenul pitzipoanca

  1. sa gasesti poze nepotrivite pe hi5 e ca si cum ai pescui intr`un lac cu dinamita. ma amuza pitzi si cocalarii dar deja incep sa ma plictisesc, toate printesele astea unice seamana intre ele…

  2. Eu tocmai asta ziceam.. dacă nu vi și cu chestii noi sau originale, de la tine, devine repetitiv.

    Nu stiu daca stii saitul gigel.org, dar acolo era o rubrică – cocălarul săptămânii, sau așa ceva (trei poze funny de pe hi5). Cred că de acolo a plecat ideea la ambele saituri.

  3. @Sirg, ai adoptat sugestia lui Pruteanu de a romaniza cuvintele straine?:D (site-uri versus saituri)

  4. Eu folosesc sait demult, pentru ca e impropriu sa zici sit, cum fac unii.. iar daca s-a adoptat deja maus… atunci e normal sa folosesti sait. Nu-s de acord cu multe din propunerile lui Pruteanu, dar ma rog, nu eu decid, ci timpul..

  5. @Sirg, nu zice nimeni sa spui in loc de “site”, “sit”, ca ala e altceva. (sit arheologic….)
    Serios, s-a adoptat maus? Ce nostim! 🙂
    Chiar daca “timpul decide”, tot nu-mi vine sa le adopt asa, romanizate, suna cam sinistru. :)))
    Dar un lucru e adevarat-sunt amuzante.

  6. perfect de acord; conceptul s-a devalorizat; unu’ ieri chiar o compara pe tanti respectiva cu Caragiale …

  7. ma bucur sa vad k mai sunt si alte persoane de parerea mea in legeatura q pitzipoanca.org…la inceput si yo ma amuzam..totusi sunt atatea proaste kre au impresia k au valoare,k sunt printese,versate etc…astea au ce cauta p site..dar de la o vreme incoace toate posturile au inceput sa nu m fie amuzante,nici makr ironice..doar denota o mare fustrare din partea autoarei(din moment ce toata ziua numai asta face,cauta poze si rade d ele),o lipsa de ocupatie insa mai denota si multa superficialitate,snobism si prostie asemanator q al tipelor p kre le comenteaza…si dk te uiti majoritatea comenturilor sunt date d tipe la fel d fustrate kre com:”vai,draga,n’are talie”sau “ce lucruri urate are in ksa”..”ce sifonier vechi” etc…oriqm..penibil…p.s. un exemplu: http://pitzipoanca.org/2008/07/cuplu-de-tractoristi/

  8. 1. tu.. nu prea stii sa scrii… adik. scrii cam najpa. “Nu mă deranja chestia asta ca fapt divers, numai că de un timp, chestia asta s-a transformat într-o manie pe care nu o mai înţeleg” …
    plus alte chestii care deranjeaza..
    2. pitzipoanca.org este un blog de specialitate… asa cum hi5.. e un site de specialitate.. asa cum… glume.ro e un site de specialitate…. fiecare se ocupa cu treaba lor.
    3. asta e un topic najpa.. oamenii inteligenti s-ar duce la pescuit in loc sa stea ca mine si sa te citeasca pe tine… LAME ME.

  9. vi cu “adik” si “najpa” la mine pe blog si imi spui mie ca nu stiu sa scriu? Ai dreptate la punctul 3, nu stiu de ce ma citesti.

  10. ai foarte mare dreptate…e deja enervant site’ul…si nu inteleg de ce lumea il apara cu atata incrancenare …de parca daca n-ar mai fi site’ul ala n-ar mai fi nici oamenii aia…si daca s-ar pierde tiganii n-ar mai fi esenta romaniei…asta e romanul…cauta sa se uite la handicapul celuilalt pt a uita de propriul handicap…de fapt…toata lumea stie ca printesele..si jmecheritele,haladitele sunt tigancile carora nu ai ce sa le faci..ori le impusti ori le lasi in pace…si ce scuza jalnica…site’ul se vrea sa trezeasca la realitate pitipoancele…da…vezi sa nu…de fapt spala creierul si ii face pe cei mai influentabili sa devina si mai rai,si mai barfitori…dar si mai rasisti…ne scaladam intr-o mizerie…au descoperit romanii internetul…si il folosesc in mod constructiv…fac bloguri impotriva tiganilor si amaratilor de la tara…mi-e sila.

  11. s.ar putea sa va surprinda ceea ce am de zis insa sincer…vizavi de acest site pitzipoanca.org, nu am ce comenta pentru ca nici macar atat nu merita din partea vizitatorilor. Ei critica si ironizeaza aceste fete a caror aparitie pe diferite site.uri de retele sociale este plina de fitze si de figuri pana peste cap. Acelasi lucru este si cu cocalari.com. Ceea ce insa am observat este ca pe langa faptul ca au mai facut si selectii gresite printre poze, referindu.ma la faptul ca am vazut chiar unele poze decente si ok, fara pic de fitze si figuri, pe care chiar nu imi imaginez de ce le.au postat, mai si fac reclama la prostia unora. Or aceste lucru nu consider a fi demn de admirat deloc. Iar sursele mass-media incurajeaza si sustin aceasta stupida amploare a fenomenului pitzipoane si cocalari. Am vazut recent ca cei de la “Dimineata cu Razvan si Dani” de pe National TV au o rubrica rezervata pt acest site, Mircea Badea mai ca isi transforma emisiunea de pe Antena 3 daca nu ma insel intr.o emisiune cu titlul “Despre pitzipoane si hi5”. Si acum stau si ma intreb… Cui sa le fie rusine? acelor fete si baieti care saracii nu detin prea multa materie cenusie de isi fac stiu eu ce aparitii pe hi5? sau celor care promoveaza acest fenomen si fac atata tam-tam pe seama lui? Ca sa nu mai zis de faptul ca am citit si eu ceva comentarii pe aceste site-uri cu pitzipoane si cocalari, or,…am ramas surprinsa de gradul de incultura si de nivelul gramatical detinut de aceste persoane care isi permit sa rada de altii insa nu se vad pe ei. Parerea mea…este ca si unii si altii dau dovada de prostie pe aceste site.uri…unii prin poze, altii prin comentarii. Si uite asa, avem si noi in Romania site.uri cu prosti despre prosti. Halal realizatorilor care nu s.au gandit de 2 ori inainte de a realiza aceste site.uri. Si ca incheiere…am gasit si eu pe aceste poze…printre multitudinea de fete de pe acolo..o prietena pe seama se comenta ironic foarte mult vizavi de cureaua sclipitoare care o avea in talie. Scuzati.ma insa …daca chiar nu va puteti incepe ziua fara sa va amuzati pe seama unor fleacuri si stupiditati atat de mari…inseamna ca in Romania chiar exista foarte multa plictiseala…Asa ca…pt cei fara lipsa de ocupatie si care doriti sa uitati de defectele voastre…continuati sa faceti comentarii de 2 lei pe aceste site.uri ce promoveaza incultura.

  12. Totusi trebuie sa recunosti ca exista multa vulgaritate si autosuficienta in societatea din RO, iar acest site reflecta destul de bine treaba asta. Din pacate, eu nu consider ca un astfel de site trebuie sa fie un proiect continuu, ca o cronica a carcotasilor pentru ca nu isi propune defapt nimic. Era o chestie haioasa la inceput, dar acum e ceva fumat. E penibil ca ziare precum JN sau emisiuni TV au preluat ideea pentru audienta, din pur spirit comercial.

    Siteul e un pamflet. Nu stiu daca ai citit vreodata pamfletul lui Alcibiade (CV Tudor) din Romania Mare. 🙂 Eu l-am citit odata sau de doua ori, mi s-a parut hilar si de necrezut. Dar deja la al treilea nu mai avea farmec, mi se parea jenant, ceea ce si era defapt.

  13. definiţii pentru hilar ▷declinări
    hilar adjectiv masculin feminin
    nearticulat articulat nearticulat articulat
    nominativ-acuzativ singular hil’ar hil’arul hil’ară hil’ara
    plural hil’ari hil’arii hil’are hil’arele
    genitiv-dativ singular hil’ar hil’arului hil’are hil’arei
    plural hil’ari hil’arilor hil’are hil’arelor

    HILÁR1, -Ă, hilari, -e, adj. (Anat.) Care se referă la hil, care aparţine hilului. – Din fr. hilaire.
    Sursa: DEX ’98 | Trimisă de gall, 13 Nov 2002 | Greşeală de tipar

    HILÁR2, -Ă, hilari, -e, adj. V. ilar.
    Sursa: DEX ’98 | Trimisă de gall, 13 Nov 2002 | Greşeală de tipar

    hilár (anat.) adj. m., pl. hilári; f. sg. hiláră, pl. hiláre
    Sursa: Dicţionar ortografic | Trimisă de siveco, 10 Aug 2004 | Greşeală de tipar

    HILÁR, -Ă adj. Referitor la hil; al hilului. [< fr. hilaire].
    Sursa: DN | Trimisă de LauraGellner, 11 Jul 2006 | Greşeală de tipar

    HILÁR, -Ă adj. al hilului. (< fr. hilaire)
    :p

  14. ILÁR, -Ă, ilari, -e, adj. Ilariant (1). [Var.: hilár, -ă adj.] – Din fr. hilare, lat. hilaris.
    Sursa: DEX ’98 | Trimisă de gall, 13 Nov 2002 | Greşeală de tipar

    ILÁR adj. v. amuzant, comic, hazliu, nostim, vesel.

    🙂 No offence, sper.

  15. Sa sti ca sunt complet de-acord cu tine…dak pe toti i-ar interesa nu numai bashcalia asta pe seama altora…ci sa-i intereseze ceva care sa-i faca pe ei mai buni,cum ar fi lectura,stiintele,chestii mai serioase…ar fi mai bn:)

  16. mnoah poy yo`z obishnuita q pitzipoancele dha` ce z le faci ?! :X:P
    :))

  17. Chiar daca e un articol vechi , il mai invii cu un post !
    Situl pitzipoanca.org e jenant ! A ajuns un site soft-porn plin de voyeuristi ! Pana si o pitzipoanca/cocalar poate uploada poze pe un site , dar acel “misto” de prost gust ce instiga , dupa spusele lui BadPitzi , la “inteligenta” , mi se pare o marlanie.Daca s-ar fi rezumat la postat poze era magistrala , dar a vorbit…
    Oare romanii au uitat cum e sa te uiti in propria ograda???

Comments are closed.