Campania mizeră anti preşedinte

Cei care nu sunt total dezinteresaţi de politică sau “blazaţi politic” cred că au observat deja dimensiunea porcăriei la care s-a ajuns în această campanie electorală pentru demiterea preşedintelui ales.

Poster anti-Băsescu

De regulă campaniile electorale sunt pentru promovarea unui candidat sau a unui grup de persoane (partid), şi nu împotriva unui anume om. Mărturisesc că este prima dată când văd o campanie de genul acesta, în mare parte bazată pe acuze grave, dar nedovedite în instanţă, şi jigniri. Se zice că atunci când oamenii nu mai au argumente logice, încep să înjure şi din disperare devin violenţi. Cam asta văd eu că se întâmplă cu PSD şi satelitul său “liberal”. Iată acest afiş, un bun exemplu de laşitate şi dezinformare, un poster cu mesaj vag, nesemnat de partidul care l-a comandat, menit să creeze confuzie. De ce? Tocmai pentru că opoziţia se teme de popularitatea lui Băsescu, fapt ce le agravează şi mai tare demersul, pentru că prin acest tip de poster se dovedesc a face ceva împotriva voinţei generale a poporului. Sunt convins că marea majoritate din România, chiar şi cei neutri sau neinteresaţi nu doresc cu adevărat schimbarea preşedintelui, oricare ar fi el. Şi asta pentru că este deja suficient haos în România, iar schimbarea preşedintelui ar amâna şi mai mult o groază de lucruri care oricum sunt întârziate.

Pro Băse

Mă bucur că totuşi românului i-a rămas arta hazului de necaz. Ultimul cuvânt îl are mereu cel care lipeşte ultimul afiş 😀

6 thoughts on “Campania mizeră anti preşedinte

  1. am cum s-au pus ceva pusti sa mazgaleasca afisele, in fine.

    offtopic: nu stiu exact care e scopul site-ului “mama” dar are ceva probleme:
    o imagine de background comuna, efectul cu fluturi, de asemenea, nu e valid nici xhtml transitional, daramite strict, sectiunile sunt greu de acesat (sau de clickuit) – link pus pe bloc in jurul textului ar fi mai util, navigarea e extrem de grea, nu se vede butonul back de nici o culoare, indexare google proasta datorita formatului flash si cam atat 😀

    PS: poti sterge din comentariu partea critica, dar nu stiam daca folosesti adresa de mail lasata acolo pe site, iar un formular de contact nu am gasit

  2. Deci nu pot exista campanii pro-demitere?… Dar pro-Băsescu da?

    Şi afişu’ de jos e amuzant, chiar dacă jigneşte, da’ ăla de sus e mizer? Să-nţeleg şi io, dacă asta vroiai să zici.

  3. Cel mai de sus este o mizerie pentru că este laş (nu e semnat de partidul, coaliţia, organizaţia care a iniţiat acest tip de “reclamă”) şi pe lângă asta transmite un mesaj confuz, pentru oamenii care nu sunt atenţi. Ideea e ca să deturneze voturi sau să îi facă pe oameni să creadă că pentru susţinere trebuie să voteze DA, ca şi Alianţa DA. Este evident.
    Cât despre afişul cel mic, nu pot să zic că nu reprezintă o realitate. Conducătorii acelor partide sunt foşti mari comunişti sau nomenclaturişti, lingăi şi securişti, fapt confirmat cel mai recent la condamnarea comunismului în Parlament!

    Şi ca o încheiere, momentan nu există o campanie corectă anti-preşedinte. E şi greu să fi corect când faci o campanie împotriva unui om şi nu a unei funcţii, demnităţi sau instituţii.

  4. Bun, în cadrul opiniei tale e corect (să reţii că pe parcursul acestei dezbateri, eu sunt neutru – mi se par mizere ambele tabere, atât din punctul de vedere al campanii, cât şi în general, ca reprezentanţi, implicaţii şi diverse mânării.

    Dar tu susţii tabăra pro-Băse prin faptul că eşti simpatizant. Adică tu zici că afişul de jos “are dreptate”, pentru că aşa crezi. Nu înseamnă că este adevărat. Şi afişul de sus poate să aibă dreptate, dacă eşti anti-Băsescu. În unele măsuri, chiar are, Băse s-a sucit mult, ergo s-a schimbat. Dar, ocolind să discutăm probleme de profunzime – adică e Băsescu bun sau rău, ori ceilalţi buni sau rău – deoarece nu suntem capabili să dezlegăm iţele astea, campaniile sunt ambele infecte. Cea de sus poate dezinforma sau induce în eroare. Cea de jos induce nişte etichete unui număr extrem de mare de oameni din populaţia României. Adică partidele enumerate acolo sunt susţinute (pe bună dreptate sau nu) de milioane de oameni. Nu poţi. Acele partide nu înseamnă 322 de parlamentari (oricum ar fi ei).

    Şi, în fond, nu-l văd nici pe cel de jos semnat sau adjudecat de cineva…

Comments are closed.