Costume de rockeri, rapperi şi manelişti

Mie îmi displac oamenii care au un aspect vestimentar neîngrijit, sau pur intamplator… au luat hainele din dulap sau de unde le-au aruncat ieri şi le-au aruncat mai departe, pe ei.
Dacă aici se regăsesc anumiţi rockeri, nu îmi plac. La fel şi pentru cei cu pantaloni enormi şi lanţuri, accesorii inutile şi sinistre, precum gheare, capete de mort, cranii, capete de mort, capete de mort (ştiu că mă repet). Nu înţeleg rockerii care poartă bocanci şi ghete în august în plin oraş fierbinte şi de ce cară o traistă de sac, când mie mi se face cald numai dacă o privesc.

Muzica e o chestie, figuraţia pe stradă, alta. Cel mai dezagreabili sunt maneliştii îmbrăcaţi vizibil din piaţă cu haine cu pretenţii de originale, fake-uri, sau feicuri. Dar nu asta e dezagreabil, ci felul în care “asortează” hainele – cămaşă fină la pantaloni ieftini, descheiată, şi şlapi de ştrand cu aspect universal off-road de la purtat îndelungat, ceas “Rolex” luat cu 20 de lei, şi telefoane mobile de ultimă generaţie purtate la vedere, dar fără credit. Ca să nu mai zic de ciocate şi pantoful şlap, care din faţă arată pantof, iar din spate e şlap.

Cred că muzica pe care o asculţi are foarte puţin în comun cu felul în care te îmbraci sau ar trebui să te îmbraci. De exemplu, un meloman “ar trebui” să umble numai în frac sau în costume de epocă. Dar nu. Defapt vestimentaţia trădează modul de gândire şi personalitatea oamenilor. Nu există personalitate rock, rap, manele, sau tip alt gen de muzică. Există doar oameni care vor să fie identificaţi cu alt grup, sau vorba aia.. să “blend in” cu alţii pe care îi consideră mai grozavi ca ei. Şi mai sunt acei figuranţi care vor să arate că îs cei mai jmekeri din zonă. Vorba manelistului – “am la bani de mă inervează”

31 thoughts on “Costume de rockeri, rapperi şi manelişti

  1. Şi Moţu Pittiş părea neîngrijit, dar cum şi el spunea, purta nişte haine foarte banale, care dădeau această impresie. Dar pur şi simplu nu vroia să sară în ochi cu vestimentaţia elegantă, super ok sau mai ştiu eu cum.
    Până la urmă, ce înseamnă un aspect neîngrijit?
    Părerea mea e că tot ce contează e ca haine să nu pută şi să acopere corpul. Şi să nu fie roz sau verde strigător.

  2. Pittiş nu avea un aspect neîngrijit, se vedea pe el că nu e orice golan… Dacă era îmbrăcat în blugi, nu înseamnă că era neîngrijit. Pt mine neîngrijit e să porţi haine şifonate, nearanjate pe tine, eventual murdare şi/sau cu pete, fără să fie măcar puţin asortate culorile între ele, sau să porţi haine ce nu se potrivesc între ele – pantof “de costum” la blugi, sunt multe exemple, fără să mai amintesc de prostul gust.

  3. Şifonate…na, şi dacă te aşezi undeva, când te ridici, cămasa sau tricoul e şifonat. Ce faci, fuga repede la fierul de călcat?
    Oricum, hainele au rolul de a acoperi golociunea, nu neapărat de ase şi asorta. Bine, fără exagerări gen pantaloni scurţi şi cămaşă 🙂

  4. Ce polemică vestimentară! Să ştii că eu sunt adeptul stilului lejer de a te îmbrăca, sau cum se mai zice “casual”, dar ideea în ce spuneam eu e ca să se vadă că ai ales hainele de pe tine pt ceva – culoare, asortament, etc.
    Nu sunt de acord cu argumentul tău, pur funcţional, cum că trebuie să acopere goliciunea. Asta era rolul frunzei sau al blănurilor omului primitiv, dar cu timpul, blănurile şi frunzele au devenit haine şi, pe lângă funcţionalitate, ele arată un anumit statut, apartenenţă, identitate, dar mai denotă şi eleganţă prin estetic. E de preferat ca un om să arate că înţelege aceste lucruri când se îmbracă pt a ieşi în societate.

    Ne place, nouă bărbaţilor, ca femeile să fie frumos îmbrăcate, şic, sexy, sau chiar provocatoare, în haine curate, asortate şi în ton cu moda. Şi lor le place să vadă cam acelaşi lucru la un bărbat, lucru pe care îl găsesc firesc.

    Nu m-am referit la fiţe, exagerări etc…

  5. Foarte adevarat,cunosc si eu diferiti,dar eu nu ma asortez,eu’s vesnicin ceva sa nu stie lumea ce’s!(numai manelist nu,tigani dracu’)

  6. cand te simti singur cu tine insuti, nu te regasesti deloc si ai un caracter mai subred, cauti sa apartii unui anumit grup… deci sa fii ca ei (rocker, raper sau manelist)! e doar dorinta lor de a se integra… si evident o lipsa de maturitate.

  7. ciao “gheghe” totul e ok , doar ca eu purtam bocanci in august si era mai ok decat in pantofi de sport (apropos de transpirat ) , chestia e ca eu nu port sandale sau slapi, imi e rusine .

  8. ai o anumita dereptate….da aici depinde de fiecare ,da sincer nu mi se pare normal sa di rapper,sau rocker si s-o arzi p kenvelo sau sa-ti gelezi paru cu 5 tone de gel. de exwmplu Raku de la Zale desi canta hip hop nu se imbraca larg,da aici depinde de persoana…da eu iti zic sincer ca daca nu ma imbrac cand ies afara nu ma simt in largu meu. in schimb cu manelistii ai dreptate….si cu “houserii”…care se imbraca mai gay ca toti…si pe care nu ii inteleg de ce tre’ sa aiba paru ca ariciu tricou’ panan buric ,stramt evident,blugi stramti si “fake” superstars…..da’ Romania e o tara libera deci te pot afisa in public cum vrei…ca oricum candeste prostia pritre noi….

  9. bai…sa stitii k nu toooti rockeri soont nespalatii ji neingrijitii…voi c dreaq crede-ti k dak ii vede-ti machiatii ,nu sooont ingrijitii?…soont ingrijitii deoarece eu consider k o persona kre s machiaza ji foloseste anumite produse este o persoana ingrijita…deci rockeri sooont curatii ji ingrijitii!!! ji referitor la accesoriile p kre l utilizeaza mi s par soooper faine …eu soont rockeritza ji utilizez curele q capete d mortii sau bratarii ori lanturile sau curelele …ji nu mai zik d inele…ji sa stitii k noi rockerii nu sooontem falsii..pur ji simplu exprima ceea c altii nu reusesk…descriem viata asa qm e ea nu qm o vad unii(((frumoasa, in kre nedereptatile nu apar)))…mai ganditi-va ji nu mai vb d rock k ji qm ar vb strainul d romania…si mai lasa-ti ji voi gruparile astea anti-rockeri!!!!

  10. bai… sa jtii k n`am zis k toti rockerii soont nespalatii… doar k unii soont ji k nu`mi plak ghiulurile ji kapetele de mort, lanturi jamd purtate in exxxces… nimeni n`a zis k rockerii soont falshi.. numai k fiecare vd viata qm poate, unii mai neagra altii mai verde ji trebuie sa incerci sa ii intelegi pe toti

    nu`i nici o grupare anti`rockeri aici

  11. pentru totzi cei care comenteaza comportamentul altora…intai sa se uite la ei si apoi sa se uite si la altzii…1 pe noi nu ne mai imbraca mamicile sau tatzii…2 ne purtam asa pentru ca ne place, nu avem nevoie d aprecierile idiotilor kre cred k daca ar avea un comportament mai atare fata de ceilalti o sa se faca de ras :)))=))…3 nu s-a nascut nimeni sa judece pe altzii asa ca pastrati-le pt voi si 4 nu conteaza cat de lung ai parul,conteaza cum si cat de mult gandesti!!!

  12. pacat ca de emo n-ai zis nimic:))
    cred ca umpleai vreo 5 articole…

    in rest sunt de acor cu tot ce-ai zis:)

  13. bre, dar de unde esti tu, de la fashion police? eu zic.. fiecare sa se imbrace fix cum ii place, regulile de bun-simt pt mine sunt sa fii curat si sa nu lasi hainele sa te faca pe tine…

    @myrabella – faci de ras comunitatea rock, pune mana pe gramatica limbii romane si scoate-ti ineptiile din cap!

  14. Myrabell(e)a, vrei sa-ti trimitem un profesor de limba romana sau un pistolar. La felul in care batjocoresti limba romana ar fi mai potrivita varianata a doua, nenorocito! Rusine pentru toti cei ca tine! Puneti mana pe carte, analfabetilor caci daca acum ceva vreme ii ironizam pe vest-europeni si pe americani pentru lipsa lor de cultura si aspectul fizic neingrijit, iata ca din pacate suntem si noi in aceeasi situatie! Ba mai mult, spre deosebire de ei suntem si invidiosi si saraci. Vai de viitorul vostru!

  15. Nu mi-a venit sa cred ochilor atunci cind am observat ca cineva a postat un comentariu semninduse cu “x” …
    Inutil sa mai adaug ca nu-mi apartine.

  16. Ei, las’ ca nu-i asa grav. Vor si altii patent pe litera X. 😛 Pe mine m-a facut albie de porci una pe un blog ca m-am semnat cu numele meu la un comentariu, ca de ce mi-am permis daca ala e numele ei. 😉

  17. Am sa ii personalizez litera ca sa apara cu rosu de exemplu, dupa adresa de email, si nimeni nu o sa mai poata “falsifica” semnatura. Bineinteles, se face la cerere 🙂

  18. Nu imi place ca te iei de rockeri,e democratie, iti amintesti?! dar totusi si mie mi se par exagerate unele chestii,cum ar fi scheletele etc. eu sunt skater deci nu cred ca deranjez pe nimeni cu vestimentatia mea,si chestia legata de coca’ hmm,deja sunt expirate ideile. cam fiecare fiinta umana e scarbita, cand vede un specimen de genu’:P

  19. Nu m-am luat de rockeri, ci de cei care se imbraca neingrijit si murdar (in primul rand)

    Sincer, imi place vestimentatia “rock”, dar nu cand e exagerata cu accesorii si evident, cand se vede ca hainele sunt murdare sau/si put.

  20. BAII FRAIERILOR STITI VOI CUM SE IMBRACA LUATIVA BAH COSTUME DALEA LUCIOASE BELIMEATII PULA

  21. De acord cu tine. Eu nu simt nevoia sa ma imbrac nu stiu cum ca sa arat lumii ca sunt “roacherita”. Imi place vestimentatia gotica, dar nu sta bine pe oricine.
    In rest, n-am inteles niciodata de ce unii au nevoie de o curea care sa le tina pantalonii… mai jos de jumatea bucii…

  22. mda…am studiat toate comentariile legate de “manelari” si “rockeri”…eu sunt adepta genului ghotic…imi place …dar totusi nu exagerez cu “lanturi,capuri de morti,etc…si legat de manelari…e fix problema lor ce fac…dar cand se iau de alte genuri deja e bai pentru ca metalistii sau”rockeristii”cum se spune isi vad d treaba nu sar la bataie din orice ca toti cocalarii…eu nu hulesc pe nimeni dar parerea mea e sa se uite fiecare la el si sa-si vada d treaba 😉

  23. Ma eu sunt raper ca asa ma simt eu bine si ca ma defineste si ma regasesc in muzica asta. Dar asta nu inseamna ca ma imbrac mereu larg desi recunosc asa ma simt cel mai bine si in largul meu 🙂 Insa nu port lanturi de 80 kg :)) ca mi se par aiurea

  24. Imi aduc aminte cand l-am intalnit prima oara pe Vali Sterian. Sacou de lana si blugi. A doua oara, la o bere in Iasi tot asa era imbracat, parca era tras la indigo. A treia oara si toate datile in care ne-am intalnit, la fel. Evident nu ACELASI sacou si ACEIASI blugi, dar, intelegi tu. SI il intreb intr-o zi: cum se face ca ti-ai format tiparul asta? Si omu’, lasand sticla la o parte zice: Eu, cand ascult muzica, nu ma uit sa vad daca e carcasa noua!

  25. vretzi sa vedetzi o fata frumoasa…uitatzuva la o fata emo…vretzi sa vedetzi un tip dur..uitztiva la un rocker…vretzi sa vedetzi un tip care o arde aiurea zilnic…uitatziva la un rapper….vretzi sa vedetzu un ratat…uitatziva la manelishti…8)

  26. eu toata ziua ias bate pe rockeri daca nu as avea probleme cu garda  ,,,oameni distrusi de viata nu ai ce spune!!!! 👿

Comments are closed.