Ce-a ajuns căsuța mea de email!

forward spamA fost odată ca niciodată, căci de n-ar fi fost nu vă povesteam, o frumoasă adresă de email cu o căsuță din turtă dulce încăpătoare în care stăteau fericite numai mesaje utile și interesante de la prieteni și cunoscuți. Toate erau bune și frumoase dar căsuța devenea tot mai neîncăpătoare și mesajele se înghesuiau întrânsa de îți era mai mare mila. Când auzi Yahoo împărat de trebușoara asta, bătu din palme și căsuța deveni un frumos palat în care mesajele puteau să stea lăbărțate și leneșe până la adânci bătrâneți. Vraja minunată se răspândi în toate colțurile împărăției, peste mări și țări și cum prindeau de veste, toate căsuțele se transformau în palate fără margini. Vestea ajunse și la zmeii zmeilor, Spam și Forward,  și cum auziră ei una ca asta, se făcură foc și pară și își chemară toate neamurile spurcate să dea năvală în frumoasele căsuțe palate de email. Așa se dezlănțui urgia, de pînă și viteazul Spamguard cu părul bălai și filtrul de fier se dădu biruit de toate neamurile zmeilor invadatoare.

Și acum eu ce mă fac? Eu nu înțeleg moda asta de a trimite forwarduri cu prezentări powerpoint expirate sau lacrimogene, chainletters, bancuri vechi, dume, texte ș.a. în cantități industriale (primesc cam 10 pe zi, numai fwd). Cred că există oameni cu foarte mult timp liber care n-au ce face și trimit mesaje aiurea, de exemplu bugetarii. Cel mai mult mă enervează mesajele retrimise fără subiect (fw: _____ ) în care nu scrie nimic, dar care conțin un pps intitulat “frumos.pps”, “poze.pps”, “bestial.pps”, și așa mai departe. Nu vi se pare enervant să deschizi contul de mail, să vezi (25) new messages, să te bucuri că ai mesaje noi și să găsești numai aiureli?

3 thoughts on “Ce-a ajuns căsuța mea de email!

  1. Ba da, mi se pare si mie enervant. Pe de alta parte, in poza casutei recunosc si un forward de la mine, ala cu unitate in diversitate. :)))))
    Ce idilic ar fi sa primesc forwarduri in continuare, dar numai cu mesaje care ma intereseaza.

  2. … ai omis spamurile cu ‘scrisori nigeriene’ si cele ce te anunta ca ai cistigat nu stiu cite milioane de euro, dolari sau lire sterline 🙂 … sau nu ai primit si din astea?!

  3. Ba da, am primit si din acelea. N-am zis de Spam, “zmeul zmeilor”? 🙂 numai ca nu aveam nici una in inbox pe ultimele zile ca sa o prind in poza

Comments are closed.