Românglish

Poate de la o vreme încoace nici nu mai observaţi, dar tot mai multă lume pe net scrie într-o salată de limbă română cu replici americăneşti “de efect”. Nu mă cheamă Pruteanu, dar chiar mă enervează chestia asta pentru că e cantitativă şi fără conţinut. C’mon people, ca să zic şi eu pe vorba dot ro, replicile astea sunt ceva de la care nu vă puteţi abţine? Se pare că e mai uşor să te abţii de la beşit la o mormântare, decât să nu te scape cu “something”. Pe vremea mea se zicea “caşto” nu “cool”, şi eram “caşto” şi fără bască “made outside Romania”.

Şi nu mă interesează că se inflamează puştimea, care se regăseşte, ci chiar mă bucur. Cam toate pozele fetelor se intitulează “me” sau “me2”, nu pur şi simplu “eu” sau “secsi_leana”, “lol” a devenit verb, substantiv, adjectiv şi nick – “lolzita”, “super lol faza” şi multe altele.
Excepţie: BîRîBî îmi place şi mie, mai ales dacă ar fi culmea, adică să aibe şi mormintele status – “BRB”, “Stepped Out”, “Not at my grave” şi “Available”.

Revenind, pentru cei ce simt că au un nivel scazut de “cooline” în sânge, există cărţi cu şi despre comedie şi bineînţeles, filme. Nu poţi fi cool cu replicile altora… şi bai ză uei, poate engleza voastră “sacs” şi sună a Iliescu. Atunci mai bine învăţaţi rusă, după româneşte, clar.

3 thoughts on “Românglish

  1. da…pai la fel cum manelitii fura de la indieni manelfsawaele asa si noi “jargonu” inglish…,ma intreb,cand o sa zica amenricanii…. ” I’m Ioan orijinal dan Romainia’…/..”col” :))

  2. Scuze moi mai pe limbajul tau dar esti bou, primu lucru nu vad care e problema sa iti placa o alta limba inafara de romana, limba engleza parerea ma suna mult mai bine decat romana.
    Deobicei foloseste o fraza in engleza pt. ca tia placut mult nu pentru ca sa fii COOL, dar normal ca sunt unii care vad raul si in faptu ca din ce in ce mai multi cunosc limba engleza si o folosesc.

Comments are closed.