LEGO aniversează 50 de ani

LEGO anniversary

Pentru mine, LEGO a fost jucăria preferată a tuturor timpurilor şi cred că şi azi aş rezista cu greu tentaţiei de a asambla un model nou. Cred că cea mai mare plăcere o am când asamblez un joc nou, iar piesele sunt noi nouţe, ambiţionându-mă să construiesc modelul fără ghidul inclus în cutie.

Lego Man

Astăzi “cărămida” LEGO împlineşte 50 de ani, o dovada că jucăriile bune nu dispar şi că nu au vârstă. Acum 50 de ani, Ole Kirk Christansen, fondatorul jocului LEGO, perfecţiona şi standardiza unitatea de bază a jocului LEGO, aceasta rămânînd la fel ca dimensiuni până în ziua de azi. Asta mi-a plăcut mereu la LEGO, că indiferent de joc, piesele se potriveau perfect, deoarece toleranţa în fabricarea pieselor este de un micron (o miime de milimentru), spre deosebire de jocurile similare româneşti la care aveam acces, şi care nu se îmbinau nici cu ciocanul. Fabrica de jucării a lui Christansen a fost prima care să folosească plasticul pentru celebrele piese, şi în scurt timp au realizat cele mai bune piese.

Când eram copil, singura mea sursă de LEGO era un prieten de al tatei din Germania, care îmi trimitea joculeţe nu foarte complicate, pentru că, din păcate jocurile LEGO sunt scumpe, dar eu eram fericit pentru fiecare piesă pe care o primeam.

My Lego men

(airport man, Luke Skywalker, stormtrooper, empire officer, fireman, racedriver, mechanic, average joe drinking, policemen, sodaguy, nurse, doctor, racedriver, the twin women, airplane pilot, pirates and a monkey in the palmtree)

Dar LEGO nu înseamnă doar jucării. Fiind la facultate, în ultimii ani, ne-am “jucat” cu LEGO la orele de robotică, unde am avut plăcerea de a construi un robot dintr-un set special LEGO (piesele erau aceleaşi), cu motoraşe, senzori infraroşii şi cameră web, conectat prin wireless la un program LEGO de pe calculator. E nemaipomenit, numai bani să ai ca să îţi cumperi toate piesele şi seturile pe care le vrei. Pentru cei ca mine, a căror imaginaţie în universul blocurilor de plastic depăşeşte posibilităţile financiare, le recomand acest program de la LEGO, numit Digital Designer 🙂

2 thoughts on “LEGO aniversează 50 de ani

Comments are closed.