Onyxien, zmeul din poveste

Netherdrakes

Era o vreme când citeam cu mare încântare cum Greuceanu bătea zmeii zmeilor cu o mână la spate și alta în buzunar. Nu știu de ce, dar zmeii au fost mereu personajele mele negative preferate din povești și de fiecare dată când apare un picior de dragon într-o poveste, parcă creşte farmecul. Totuşi zmeii lui Greuceanu erau niște figuranți pe lângă maleficii Nefarian, Onyxia, Sapphiron, din World of Warcraft, pentru care nu ajunge doar o trântă ca să îi pui la pământ și să le iei averea. Deși zmeii sunt prin definiție răi, mereu este loc și pentru cei “buni”  .. Anachronos, Alexstrasza, Soridormi, Chronormu, care se bagă în viața muritorilor de rând, probabil pentru că se plictisesc numărând mileniile cu abacul. Sunt acei dragoni care te fac să te simți cât se poate de minuscul și muritor dar care te trimit în cele mai eroice și epice aventuri cu putință. Deh, un zmeu nu se mulțumește cu mărunțișuri.

Precum Făt-Frumos își alege calul năzdrăvan, după niște munci epice am ajuns să îmi aleg nu un cal năzdravan, ci un zmeu, pe nume Onyxien care mă poartă ca vântul ca gândul prin văzduhurile fantastice din Draenor.

Onyxien:

It is an honor to meet you, hero. We have all been keeping a close eye on your adventures and are grateful for all that you have done for the Netherwing Dragonflight.

If you choose me as your compatriot, I will fly you to the ends of this world and back. Whatever it is that you ask of me, I will do my best to comply.

Onyxien

2 thoughts on “Onyxien, zmeul din poveste

Comments are closed.