Megastar devine tragi-comic cu finala 5

Au rămas 7. Dar șapte fără bardul Mitică sunt ca săptămâna fără duminică. Inițial vroiam să scriu despre momentul… amuzant dar reușit al lui Octavian, dar parcă eliminarea asta strică din hazul pe care îl aveam.

În primul rând, juriul a greșit mult față de Octavian, făcând bășcălie de o mică greșeală de costumație. Un tip emotiv precum Octavian, dar cred că oricine s-ar “tăia” când ar vedea că juriul râde, aparent fără motiv. Notele nejustificat de mici și reacțiile, au creat un val de simpatie din partea publicului, care a votat negativ, împotriva juriului, fapt prin care Octavian a luat din voturile colegilor lui mai bine notați. Cred că asta trebuie să fie o lecție pentru juriu, evident nemulțumit de faptul că cei mai buni au ajuns la eliminare, dar este și din vina lor. Ca juriu, pur și simplu nu poți ignora aplauzele și ovațiile din sală, după care să dai note mici însoțite de comentarii usturătoare, dintre care unele se pot face și în culise.

Anul trecut după ce Kamelia a luat 4 de la Despot, a ajuns pe locul I la votul publicului, istorie care s-a repetat asemănător azi seară. Și e păcat. Cu toate că there can be only one mai vroiam să îl văd pe Dumitru, pentru că mă bucur foarte mult ca să văd figuri noi și talentate în locul mediocrităților consacrate la noi pe la televiziuni. Știu că pe rând vor ieși cu toții pentru a face loc “megastarului”, dar ar trebui ca cei buni să plece la timpul lor.

Legat de jurizare, mă deranjează că Ianțu este prea pretențios și imprevizibil în notare, iar Mazilu este mereu prea academic și tehnic în aprecieri. Până acum nimeni nu a dansat bine, de parcă ar fi concurs pentru ansamblul de dans imperial. CRBL nu avea autoritatea suficientă că să critice în juriu, dar era mai obiectiv fiind mai prezent în showbizul pentru puștime. El știa ce place tinerilor să vadă, pe când, cu toate că Mazilu este foarte competent, este parcă prea rigid și scolastic în aprecieri.

În concluzie, nu mi-a plăcut deznodământul finalei, dar a fost reușită. L-am remarcat din nou pe Florin, căruia i-am ținut pumnii, și cred că s-ar putea bate cu Pepe liniștit pe segmentul latino. Mie mi-a plăcut foarte mult momentul lui Octavian, tocmai prin elementul neprevăzut, nu prin calitatea cântatului, pentru că știu că poate mult mai mult din edițiile trecute. Cred că sărutul de la final cu dansatoarea a adus 5% voturi, cel puțin. Prietena din gradenă a zambit dar am văzut cum a înghițit în sec. 😛 Andrei și-a ales o piesă cam exagerată, dar el se descurcă bine cu orice. Alexandra a fost peste toți după părerea mea, dar probabil lumea nu își dă seama și de asta a ajuns la eliminare.

7 thoughts on “Megastar devine tragi-comic cu finala 5

  1. cata dreptate ai in privinta Megastarului! Octavian chiar nu merita asa bascalie! am urmarit toate finalele MS2 si se pare ca juriul vrea sa-l desfinteze pe Octavian pentru ca l-au vazut sensibil si emotiv! pentru baiatul asta Megastar inseamna totul!!!!! probabil si deasta face greseli! isi doreste prea mult sa demonstreze! megastar este sansa lui in viata! eu ii tin pumnii si sper sa castige concursul!

  2. In principiu, imi place cum canta Octavian, dar sambata nu a avut cea mi buna prestatie. E adevarat ca juriul putea fi mai intelegator, dar asta e. Virgil Iantu e dintotdeauna mai aspru decat ceilalti. Eu insa nu l-as compara pe Mazilu cu CRBL, pentru ca cel din urma mi-a dat impresia ca face comentarii sub privirea aprobatoare a lui Iantu. Iar Aurei Urziceanu “ii sade bine” sa nu spuna mai nimic, pentru ca de prea putine ori am auzit-o facand comentarii la obiect.
    Sa stii ca si eu, cand am vazut voturile publicului, am avut o senzatie de deja-vu si m-am gandit la “fenomenul” Kamelia. Bine, nu se pot compara cei doi.
    Alexandra mi-a placut cam de fiecare data, imi aduce aminte de Alexa 🙂

    Extra: ai observat, sau numai mie mi se pare, ca Dumitru aduceputin cu Frodo? 😀

  3. :O DA măi, chiar că seamănă, și tot mă întrebam cu cine seamănă Dumitru!

    Cât despre restul, hmm… mie nu-mi place cum jurizează Mazilu.. niciodată nu e mulțumit de cum dansează concurenții – note mari a dat doar pt cântat, în rest nimic. Și mai e un aspect general, dacă unul se străduie, a exagerat, iar dacă nu se mișcă destul, nu transmite șamd… doh.. nici cum nu e bine!

  4. Ai observat că Octavian seamănă puţin cu tine la faţă? 🙂

    P.S. Codul asta anti-spam ma omoara!

  5. Nu seamănă cu mine 😛

    Hai că nu e aşa de greu codul, să vezi numai cum e codul Captcha. Oricum, fără el aş avea 200 de comentarii spam pe zi, cel puţin la aşa ceva ajunsesem înainte să îl instalez! Mersi pentru înţelegere!

Comments are closed.