Cand virtualul devine realitate

Nu prea se intampla, dar cu ajutorul tehnologiei de azi, aproape orice e posibil. Daca mai demult scriam ca imi doresc o figurina a personajului meu din World of Warcraft, dorinta mea s-a implinit si iata cadoul de ziua mea (cu o “mica” intarziere)… (imaginile dupa taietura)

Sephala figurine 4x viewTotul se datoreaza saitului figureprints.com care foloseste o tehnologie de ultima ora in ceea ce se numeste 3D printing [wiki]. Multumita parteneriatului lor cu Blizzard, iti iau informatiile despre personajul tau de la ei din baza de date si ai optiunea de a-l echipa si aranja cu armele si armurile pe care le detii, asta fiind o chestie care imi place, pentru ca fiecare personaj e mai special in felul asta, altfel fiecare si-ar echipa armele legendare si cel mai bun set. Defapt asta reuseste figureprints, sa iti vanda un unicat.

Sephala’s statue and my handCand am ridicat coletul de la vama, nu eram prea impresionat, dar nu avusem timp sa ma uit la statueta prea bine. Acasa in schimb am fost destul de multumit, mai ales ca nu ma asteptam la ceva extraordinar sau sa mi se vada traznetele de pe armele cu mongoose enchants 🙂 Pentru o figurina printata, arata bine, dar daca va intereseaza si aveti norocul sa castigati loteria pentru a putea comanda (sunt atat de multe comenzi, incat figureprints tine o loterie lunara), cel mai bine e sa va uitati la alte figurine, pentru ca anumite piese de armuri sau arme nu ies prea bine in realitate. Se pare ca si in jocuri e valabila vorba aia, arati mai bine in poze decat in realitate. De regula obiectele inchise la culoare arata mai bine la figureprints.

Sephala figurine - detailFigurina vine intr-un dom de sticla/plastic sigilat, pentru ca se pare ca umezeala ar deteriora culorile si structura statuetei.  Figurina propriu-zisa are cam 10 cm inaltime, cu tot cu piedestal, deci nu e prea mare. Din pacate pe piedestal iti scrie numai numele, fara titluri; de exemplu, mi-ar fi placut sa scrie si Champion of the Naaru sub nume. Daca va faceti o figurina, mergeti pe un set, pentru ca da mai bine, de exemplu eu am pastrat piesele de Netherblade si pseudoset (cizmele si cureaua) ca sa dea impresia de unitar, altfel aveam o statueta pestrita.

Sephala figureprints.com 3D preview Sephala statue from figureprints.com

Pentru mine e o amintire frumoasa, sper sa tina pana cand voi fi batran si nepotii vor rade de ea.

P.S. Link imagine hi-res

5 thoughts on “Cand virtualul devine realitate

  1. frumos cadou pentru ziua ta.
    mai stiu pe cineva care si-ar dori tare mult o figurina din asta 😀

  2. frumoasa amintire.
    parca e de zahar, din ce e facuta? plastic? e un pic mai decolorata decat preview`ul dar detaliile sunt fantastice!

  3. @Maddy – materialul e un fel de ghips mai special, care e depus de o “imprimanta” strat cu strat, pana se obtine ceea ce se vede. Nu stiu cum se rezolva problema culorii. Daca o ai pe masa si o privesti de la 50 cm cel putin, nu pare din zahar. Am facut niste poze macro cu aparatul meu pus pe trepied ca sa elimin orice miscari si la nivelul acela de detaliu se poate vedea structura, ca de zahar a figurinei. Din cate am inteles modelul e destul de solid, dar domul e sigilat si nu doresc sa il deschid, pt ca nu ma intereseaza f tare sa aflu pe statueta mea 🙂

    Iti recomand sa te inscrii si tu, nu se stie niciodata cand ai noroc (eu am participat 10 luni la loterie). Problema ta e ca ai mai multe personaje si nu stiu daca iti va fi usor sa te hotarasti care personaj sa il imortalizezi si in ce echipament.

  4. da, nu as prea sti ce sa aleg intre druid si warrior. desi joc cu druidul mai des, warriorul arata mai badass.

Comments are closed.